Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Täyte
100 g voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
Pähkinärouhetta tai -lastuja
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Kouri ja raasta porkkanat.
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Siivilöi jauhot vaihtoon, lisää myös porkkanaraaste.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada ja tasoita taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 7-8 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irroitus paistopaperi.
Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vatkaa pehmeää voita hetki. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä 2/3 täytteestä kääretorttulevylle.
Rullaa tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kuorruta torttu lopulla täytteellä ja koristele.