keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Oi voi ja voi voi voi

Ei tästä kaunista kukkaa tullut, surkeus :o(


Tein ihanalle ystävälleni yllätyskakkua tärkeän juhlapäivän kunniaksi ja viime metreillä sain vaatimattomasti päähäni, että haluan tehdä kakun päälle kukaksi pionin. Pioni on lempikukkani ja pienellä pihallamme niitä on useita.
En siis pionia ole sokerimassasta aikaisemmin tehnyt... hmmm, tavoitteita pitänee olla, mulla tosin välillä rima kerta heitolla melko korkealla.
Käytin gum paste massaa, jolla mm. ruusut onnistuvat tavallista sokerimassaa paremmin.
Värjäsin valkoista massaa kolmeen eri pinkin sävyyn.
Laitoin terälehtien väliin foliota, jotta kukka kuivuu ilmavaksi.
Jotenkin lopputulos ei silmää miellyttänyt ja yhden hengen laatutiimini (C'est moi!) ei hyväksynyt tätä tekelettä tärkeän kakun päälle.




Päädyin minulla jo perinteisiin kukkamalleihin. Näitä syntyykin pienessä ajassa paljon.


Ei muuta kuin ajan kanssa kohti uusia kokeiluja!


Hyydytettävä vadelma-vaniljamousse täyte

Raikas vadelma-vaniljamousse täytekakun yhteen väliin:

Ainekset:
n. 0,5 dl vettä
200 g vadelmia
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk valmista vaniljarahkaa (200g)
ripaus jauhettua vaniljaa
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua

Keitä vadelmia veden kera n. 5 min. Itse keitän vaikka käytän kotimaisia vadelmia. Anna jäähtyä ja soseuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon vaniljarahka, soseutetut vadelmat, vanilja ja sokeri.
Kuumenna vesi- tai mehutilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista enin vesi ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
Kaada liivate ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.
Tarkista maku.

Hyydytettävä mangomousse

Kakuissani suosittu ja helppo mangomousse täytekakun yhteen väliin:

Ainekset:
2,5 dl mangososetta
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon mangosose, vaniljasokeri ja sokeri.
Kuumenna vesi- tai mehutilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista enin vesi ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
Kaada liivate ohuena nauhana mangovaahdon joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.
Tarkista maku.