keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Lego Hero Factory Brain Attack -kakku

Kiroilevan Siilin pikkuveli toivoi synttärikakkunsa Lego Hero Factory Brain Attack -aiheesta.
.... Ööööö, mikä se on ....? Googleen...! Ja sieltä niitä vastauksia alkoi tosiaan saamaan.


Ukkelin osat tein sokerimassasta yhtenä päivänä ja liitin yhteen seuraavana päivänä. Liittämisessä on käytetty tukena raakaa spagettia ja liimattu elintarvikeliimalla.

Kakku on normi vehnäjauhoista tehty sokerikakku. Täytteenä on sankarin toiveiden mukaan itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Ukkeli makaa sokerimassalevyllä ja reunoilla on pursotukset siniseksi ja vihreäksi värjätyillä kermavaahdoilla.

 

 


 
 
 
 

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kiroileva Siili -kakku

10 vuotta täyttänyt miehen alku toivoi kakukseen Kiroileva Siili -kakkua.
Aika nopeasti mieleen tuli valkoinen kakku, mihin mustan siilin voisi laittaa päälle köllöttelemään. Ja kylkiin tulevat sarjakuvat oli myös heti ajatuksissa.
Jouduin kuitenkin kysäisemään uudelleen, että mitenköhän sen kiroilun kanssa...? Ja äiti kuittasi, että Siili saa kiroilla.


Kakku on gluteeniton ja maidoton. Välissä on sankarin toiveiden mukaan mustikkaa ja vaahtokarkkeja eli yhdessä välissä itse tehtyä mustikkahilloa ja maidotonta vaniljakiisseliä, toisessa välissä vaniljakiisseliä, johon on upotettu mini vaahtokarkkeja.
Kuorrutteessa valkoista ja mustaa sokerimassaa.
Siilin "piikit" on tehty kakkujen koristelua varten hankitulla valkosipulipuristimella.
Tekstit on kirjoitettu ja sarjakuvien Siilit piirretty mustalla elintarviketussilla.











Kakku maistui! Lapsia tosin mietitytti, että mistä minä olin kirosanat oppinut. Ha-haa! Googlesta varmaan....!

lauantai 5. lokakuuta 2013

Kakkukokeilua

Olen useammasta leivontablogista ihaillut kakun koristeluissa brush embroidery -tekniikalla tehtyjä kakkuja. Kokeilu onkin jäänyt odottamaan sopivaa hetkeä ja "uhria". Viime viikolla sitten tulikin sopiva hetki kun työkaverini täytti pyöreitä. Tein yllätykseksi tällaisen kakun.
Ihan ookoo ensimmäiseksi tällä tavoin koristelluksi kakuksi. Nyt ainakin tiedän miten koristelutekniikka toimii, seuraavalla kerralla voi sitten enemmän keskittyä itse kuvioon vaikkakaan tarkoitus ei ole saada mitenkään määrämuotoisia kukkia tms.
Pienen kakun täytteenä on yhdessä välissä itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja toisessa välissä mangotuorejuustosta ja kermavaahdosta tehty vaahto.

 



perjantai 4. lokakuuta 2013

Muhkeat gluteenittomat suklaamuffinsit

Sainpa jälleen yökylä -vieraiden myötä syyn leipoa herkkuja. Allergioiden takia leivonnaiset ovat tällä kertaa gluteenittomat ja maidottomat.
Mehevät ja ah, niiiiiin suklaiset näistä muffinseista tuli.
Ja ihan tolkuttoman helpot tehdä.



12 kpl

1 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa (maidottomiin kauramaitoa)
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100g tummaa suklaata rouhittuna (maidotonta mikäli teet maidottomat muffinsit)

Sekoita margariini, sokeri, kananmunat ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa. Säästä osa suklaasta muffinsien pinnalle.
Jaa taikina muffinsivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.




tiistai 1. lokakuuta 2013

Voileipäkakku, lohi

Tein ystäväni äidin syntymäpäiville kaksi voileipäkakkua ja mansikkakakun.
Lohivoileipäkakussa täytevälejä on 4kpl (2 väliä per täyte) ja leipänä isoa paahtoleipää 6 palaa per kerros (reunat poistettuna).


Tämän voileipäkakun ohje

1pss isoa ruispaahtoleipää
1pss isoa vehnäpaatoleipää

täyte 1. (silppua ja sekoita)
400g lämminsavulohta
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g maustettua tuorejuustoa (tässä ruohosipuli)
200g creme fraishea
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

täyte 2. (silppua ja sekoita)
2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
1 prk raejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraishea
150g kylmäsavulohta
50g juoksevaa margariinia
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

kuorrute
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g creme fraishea

koristelu
150g kylmäsavulohta
luomu sitruuna
punasipuli
herneenversoja







Voileipäkakku, kinkku

Tämä kinkkuvoileipäkakku on tehty hyla/vähälaktoosittomana.
Täytekerroksia on 4kpl (2 per täyte) ja ison paahtoleivän paloja 6kpl per kerros (reunat poistettuna).
Tuorejuustojen tarjonta kaupassa laajenee koko ajan ja erilaisia yhdistelmiä kannattaa kokeilla oman maun mukaan.
Kakku on kostutettu hieman vedellä laimennetulla lihaliemellä.



Tämän kakun ohje

1pss isoa ruispaahtoleipää
1pss isoa vehnäpaatoleipää

täyte 1. (silppua ja sekoita)
400g kinkkukuutioita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maustettua tuorejuustoa (tässä aurinkokuivattu tomaatti)
150g creme fraishea
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria


täyte 2. (silppua ja sekoita)
1 punainen paprika
200g tuorekurkkua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maustettua tuorejuustoa (tässä ruohosipuli)
300g creme fraishea
mustapippuria
suolaa

kuorrute
400g maustamatonta tuorejuustoa
150g creme fraishea

koristeet
kinkkusiivuja
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
juustoraastetta
ruohosipulisilppua






 
 

 

Mansikkakermakakku

Voileipäkakkujen seuraksi ihanaa mansikkakermakakkua.
Pohja on 6 kananmunan sokerikakkupohja. Täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kakussa on kolme väliä, jokaisessa välissä on ohut kerros mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Mansikkahillon ja mansikoiden päälle tulevan kiilteen ohjeet löydät täältä.