sunnuntai 30. kesäkuuta 2013
Cupcakes mansikkasydämellä
Olen näköjään jumahtanut muffinsi ja cupcake -leivonnaisten pauloihin, ilmeisestikin niiden tekemisen helppouden takia.
Tein näin mansikka-aikaan vadelma-valkosuklaa muffinseja mansikkasydämellä. Koko komeus kuorrutettuna kermavaahdolla ja pienillä sokerimassakukilla koristeltuna.
Täyte: sokeroidut mansikat
0,5 l mansikoita
0,5 dl sokeria
Pilko mansikat pieniksi palasiksi. Lisää sokeri ja pyöräytä mansikat kauttaaltaan sokerissa.
Anna mansikoiden maustua ja mehustua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Muffinsit
1 pkt Pirkka Luomu Reilun kaupan vadelmavalkosuklaa 80g
5 dl vehnäjauhoja
1,3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia
3 dl maitoa
3 kananmunaa
Rouhi valkosuklaa valmiiksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää juokseva margariini ja sekoita niin, että aineista tulee tasainen murumainen seos.
Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmuna kevyesti. Lisää seos muruseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa.
Lusikoi taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.
Tee reikä jäähtyneiden muffinssien sisään. Lusikoi reikään mansikkatäytettä.
Vatkaa vispikermaa ja pursota muffinsien päälle. Koristele.
Tein näin mansikka-aikaan vadelma-valkosuklaa muffinseja mansikkasydämellä. Koko komeus kuorrutettuna kermavaahdolla ja pienillä sokerimassakukilla koristeltuna.
Täyte: sokeroidut mansikat
0,5 l mansikoita
0,5 dl sokeria
Pilko mansikat pieniksi palasiksi. Lisää sokeri ja pyöräytä mansikat kauttaaltaan sokerissa.
Anna mansikoiden maustua ja mehustua jääkaapissa noin tunnin ajan.
Muffinsit
1 pkt Pirkka Luomu Reilun kaupan vadelmavalkosuklaa 80g
5 dl vehnäjauhoja
1,3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia
3 dl maitoa
3 kananmunaa
Rouhi valkosuklaa valmiiksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää juokseva margariini ja sekoita niin, että aineista tulee tasainen murumainen seos.
Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmuna kevyesti. Lisää seos muruseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa.
Lusikoi taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.
Tee reikä jäähtyneiden muffinssien sisään. Lusikoi reikään mansikkatäytettä.
Vatkaa vispikermaa ja pursota muffinsien päälle. Koristele.
Lihapiirakka
Tässä lihapiirakka minkä täytteissä ei ole säästelty ja on siis tosi ruokaisaa. Kerralla tulee uunipellillinen eli mainio tarjoiltava esim. illanistujaisiin.
2 pkt Pirkka rukiinen piirakkataikina 400 g
2 l vettä
2 kpl lihaliemikuutioita
3,5 dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
500-600g jauhelihaa
2 sipulia
margariinia paistamiseen
4-6 valkosipulin kynttä mikäli haluat
1 pss herne-maissi-paprikaa (tai 1 raaka porkkana ja 1 paprika)
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
2 kananmunaa
2- 3 tl yrttisuolaa
1-2 tl jauhettua musta- tai maustepippuria
1-2 tl paprikajauhetta
voiteluun 1 kananmuna
Ota piirakkataikinat ajoissa sulamaan.
Keitä riisi+ohra. Laita lihaliemikuutiot kattilaan veden kanssa. Kiehauta vesi. Lisää riisi+ohra. Keitä 35 min. Valuta kypsät riisit lävikössä (älä huuhdo).
Paista riisin kypsymisen aikana sipulit ja jauheliha. Kuullota sipuli rasvassa. Kun sipuli on pehmennyt (älä ruskista), kaada sipulit täytteen sekoituskulhoon.
Paista seuraavaksi jauheliha. Lisää ruskistettu jauheliha sekoituskulhoon.
Kiehauta herne-maissi-paprika. Lisää valutetut vihannekset sekoituskulhoon. Jos käytät pilkottua raakaa porkkanaa ja paprikaa niin kuullota myös näitä hetken aikaa paistinpannulla.
Lisää täytteen sekaan riisi+ohra, ranskankerma/smetana, kananmunat ja mausteet. Mausteita kannattaa lisätä varovasti ja oman maun mukaan. Maista siis välillä. Itselleni riitti esim. 1 tl pippuria ja 1 tl paprikajauhetta.
Kauli toinen piirakkataikina uunipellille leivinpaperin päälle. Venytä hieman reunoja siten, että saat niitä käännettyä täytteen päälle.
Kaada täyte taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Kauli toinen piirakkataikina kanneksi. Taittele reunat kiinni - pohjan taikinaa täytteen päälle ja kannen taikinaa pohjataikinan alle.
Voitele piirakka kananmunalla. Tee kanteen veitsellä viiltoja tai haarukalla reikiä.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoile lihapiirakka salaatin kanssa.
2 pkt Pirkka rukiinen piirakkataikina 400 g
2 l vettä
2 kpl lihaliemikuutioita
3,5 dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
500-600g jauhelihaa
2 sipulia
margariinia paistamiseen
4-6 valkosipulin kynttä mikäli haluat
1 pss herne-maissi-paprikaa (tai 1 raaka porkkana ja 1 paprika)
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
2 kananmunaa
2- 3 tl yrttisuolaa
1-2 tl jauhettua musta- tai maustepippuria
1-2 tl paprikajauhetta
voiteluun 1 kananmuna
Ota piirakkataikinat ajoissa sulamaan.
Keitä riisi+ohra. Laita lihaliemikuutiot kattilaan veden kanssa. Kiehauta vesi. Lisää riisi+ohra. Keitä 35 min. Valuta kypsät riisit lävikössä (älä huuhdo).
Paista riisin kypsymisen aikana sipulit ja jauheliha. Kuullota sipuli rasvassa. Kun sipuli on pehmennyt (älä ruskista), kaada sipulit täytteen sekoituskulhoon.
Paista seuraavaksi jauheliha. Lisää ruskistettu jauheliha sekoituskulhoon.
Kiehauta herne-maissi-paprika. Lisää valutetut vihannekset sekoituskulhoon. Jos käytät pilkottua raakaa porkkanaa ja paprikaa niin kuullota myös näitä hetken aikaa paistinpannulla.
Lisää täytteen sekaan riisi+ohra, ranskankerma/smetana, kananmunat ja mausteet. Mausteita kannattaa lisätä varovasti ja oman maun mukaan. Maista siis välillä. Itselleni riitti esim. 1 tl pippuria ja 1 tl paprikajauhetta.
Kauli toinen piirakkataikina uunipellille leivinpaperin päälle. Venytä hieman reunoja siten, että saat niitä käännettyä täytteen päälle.
Kaada täyte taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Kauli toinen piirakkataikina kanneksi. Taittele reunat kiinni - pohjan taikinaa täytteen päälle ja kannen taikinaa pohjataikinan alle.
Voitele piirakka kananmunalla. Tee kanteen veitsellä viiltoja tai haarukalla reikiä.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoile lihapiirakka salaatin kanssa.
torstai 27. kesäkuuta 2013
Suklaa-appelsiini cupcakes
Viime viikonlopun vieraita varten piti tehdä jotain herkkua grillausten jälkkäriksi. Pullahiiren blogista löytyy paljon hyviä muffinsi- ja cupcakeohjeita ja sieltä bongasin tämän ohjeen.
5 dl vehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 kananmunaa
70 g voita
2 dl suklaaruohetta tai suklaahippuja (itse käytin pussillisen Fazer taloussuklaarouhetta)
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda sekä vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita toisessa kulhossa maito, appelsiinituorejuusto sekä kananmunat keskenään hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu voi. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi suklaaruohe taikinan joukkoon. Jaa taikina noin 12-15 muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuutia. Itse tein 12 kpl ja muffinsseista tuli vieraamme mukaan "jättiläisen pään kokoisia". Pienemmätkin toimivat varmasti hyvin ja muffinssit ilman kuorrutettakin olivat oikein maukkaita. Jos teet pienempiä muffinsseja, niin silloin paistoaika voi olla huomattavasti lyhyempi.
Päälle mansikkatomusokerilla hieman maustettua ja vaalean pinkiksi värjättyä kermavaahtoa sekä Meiran sirkusrakeita.
Tätä ohjetta kannattaa muunnella esim sitruunatuorejuustolla tai valkosuklaalla.
Päälle mansikkatomusokerilla hieman maustettua ja vaalean pinkiksi värjättyä kermavaahtoa sekä Meiran sirkusrakeita.
Tätä ohjetta kannattaa muunnella esim sitruunatuorejuustolla tai valkosuklaalla.
tiistai 25. kesäkuuta 2013
Änkkärin vihreä possu
Toiselle luokalle menevä kummipoikani tuli piiiitkästä aikaa meille visiitille. Mietin, että tämäkin kummilapseni ansaitsee jonkun hassun kakun ja päädyin Angry Birdsien vihreään possuun.
Ja kaupaksihan se meni.... poika oli ihan huippu innoissaan vaikka jotain kommenttia taisi hampaiden lukumäärästä tulla.
Ja kaupaksihan se meni.... poika oli ihan huippu innoissaan vaikka jotain kommenttia taisi hampaiden lukumäärästä tulla.
Pinkki lintu
Työkaverini lainaili minulle kakkukupua ylioppilasjuhlien leipomuksia varten. Totesin, että kupua ei sovi palautella tyhjillään ja sovimme, että teen hänen kakkosluokan aloittavan tytön syntymäpäiville Angry Birdsin pinkin linnun.
Kakun täytin kulhoon niin muodosta tuli kerta heitolla pyöreä.
Perussokerikakkupohja, täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja suklaakermavaahtoa.
Kakun ja kuorrutteen väliin sokerikreemi.
Koristeista nokkaan ja hiuskiehkuroihin (vai sulkiako ne tällä on?) laitoin sisään tueksi raakaa spaghettia.
Reipas ja rehellinen kummipoikani kuvan kakusta nähtyään tosin tästä böördistä totesi, että "ei ole oikein tehty". Vatsalaikku ei kuulemma saa olla tollanen suora viiva, vaan se pitää oikeasti olla pyöreä laikku.
Noh, pääasia, että tällä kertaa itse synttärisankari ei kuulemma ollut tätä virhettä huomannut ja juhlat menivät vieraidenkin osalta kakkua ihmetellessä.
Linnun kaveriksi juhliin meni mansikkakakku, jonka kulmiin lisäsin vielä niitä itse tekemiä pieniä sokerimassaruusuja.
Kakun täytin kulhoon niin muodosta tuli kerta heitolla pyöreä.
Perussokerikakkupohja, täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja suklaakermavaahtoa.
Kakun ja kuorrutteen väliin sokerikreemi.
Koristeista nokkaan ja hiuskiehkuroihin (vai sulkiako ne tällä on?) laitoin sisään tueksi raakaa spaghettia.
Reipas ja rehellinen kummipoikani kuvan kakusta nähtyään tosin tästä böördistä totesi, että "ei ole oikein tehty". Vatsalaikku ei kuulemma saa olla tollanen suora viiva, vaan se pitää oikeasti olla pyöreä laikku.
Noh, pääasia, että tällä kertaa itse synttärisankari ei kuulemma ollut tätä virhettä huomannut ja juhlat menivät vieraidenkin osalta kakkua ihmetellessä.
Linnun kaveriksi juhliin meni mansikkakakku, jonka kulmiin lisäsin vielä niitä itse tekemiä pieniä sokerimassaruusuja.
Myöhäinen Äitienpäivän kakku
Äitini oli toukokuun toisella paikkakunnalla eikä minulla ollut mahdollisuutta tehdä hänelle kakkua varsinaisena Äitienpäivänä. Kakku oli suunnitelmissa heti kun muori kotiutui.
Tarkoituksena oli kokeilla (tälläkin kertaa) kahta asiaa: pieniä sokerimassaruusuja ja ruusupursotusta.
Kakku on perussokerikakkupohja, täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Tarkoituksena oli kokeilla (tälläkin kertaa) kahta asiaa: pieniä sokerimassaruusuja ja ruusupursotusta.
Kakku on perussokerikakkupohja, täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)