10 vuotias neitokainen fanittaa Ranskaa kovasti ja toivoi synttärikakuksi Eiffel tornia.
Hmmm, haastetta kerraseen... pitäisikö tornin nousta ylös vai olla kyljellään. Päädyin sitten tekemään normi pyöreän kakun valkoisella sokerikuorrutteella ja tricolor-värisin koristein. Eiffel tornin voisi sitten tehdä "patsaaksi" kakun päälle (jos onnistuu). Ja onnistuihan se.
Kakkupohjana on jälleen mehevä sienikakkupohja.
Täytteeksi toivottiin ainakin mangotäytettä. Mangon lisäksi yhdessä välissä on mansikkarahka ja kermavaahtoa. Lisäsin tuohon mansikkatäytteeseen tipan punaista elintarvikeväriä, joka teki täytteestä kivan tyttömäisen pinkin.
Eiffel torni on tehty sokeripikeeristä. Pursotin osat leivinpaperille mukaillen leivinpaperin alla olevaa mallia. Osien kuivuttua kokosin tornin kuin piparkakkutalon käyttäen "liimana" samaista sokeripikeeriä, jolla osat tein.
Tein harjoitusversion harmaana ja kun se joten kuten onnistui niin kakkosvaihtoehdoksi tein pinkin version.
Kumpikin versio päätyi synttärisankarin omaa valintaa varten - haluaako autenttisen oloisen "rautamötikän" vaiko tyttömäisen ihkun pinkin....
Reunakukat kokivat kuljetusvaurioita, kakku mahtui kuljetuksen ajaksi juuri ja juuri kuvun alle, mutta oli sitten hieman liikahtanut, mikä rikkoi hauraita kukkia. Kakkua viedessä minulla oli tavalliseen tapaan varalta mukana elintarvikeliima ja pensseli ja sain kukkasia vähän paikattua, mutta kyllä vauriot otti aikast ankarasti päähän.
Synttärisankarin kommentti - hiljaa henkäisty "Ihana" - kyllä lämmitti mieltä noista haavereista huolimatta.
maanantai 31. maaliskuuta 2014
maanantai 24. maaliskuuta 2014
Gluteenittomat mokkapalat
Herran jestas nämä mokkapalat olivat hyviä ja hävisivät alta aikayksikön parempiin suihin. Ohje on gluteeniton, tein nämä kauramaidolla myös maidottomiksi.
Ohje on Arla Ingmanin sivuilta ja maidon tilalla on käytetty kauramaitoa ja voin tilalla maidotonta margariinia.
pohja
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
1,5 dl maitoa
kuorrute
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl margariinia sulatettuna
nonparelleja
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sulatetun margariinin ja maidon kanssa vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Itse käytin sekoittamisessa vatkaimen hiljaisinta tehoa, näin tuon gluteenittoman jauhon saa taikinaan ilman paakkuja.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä vielä lämpimän pohjan pinnalle.
Ripottele pinnalle nonparelleja.
Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat paloiksi.
Ohje on Arla Ingmanin sivuilta ja maidon tilalla on käytetty kauramaitoa ja voin tilalla maidotonta margariinia.
pohja
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
1,5 dl maitoa
kuorrute
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl margariinia sulatettuna
nonparelleja
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sulatetun margariinin ja maidon kanssa vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Itse käytin sekoittamisessa vatkaimen hiljaisinta tehoa, näin tuon gluteenittoman jauhon saa taikinaan ilman paakkuja.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä vielä lämpimän pohjan pinnalle.
Ripottele pinnalle nonparelleja.
Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat paloiksi.
tiistai 18. maaliskuuta 2014
HJK pelaajalle jalkapallokakku
Työkaverini poika pelaa HJK:ssa ja toiveena oli saada jalkapallokakku syntymäpäiville. No sellainenhan toki onnistui. Tein vielä kylkeen pelaajalle paidan.
Kakkupohja on sienikakkupohja ja täytteenä jälleen kovasti pidetyt mango- ja mansikkarahkatäytteet.
Onnittelut vielä reippaalle jalkapalloilijan alulle!
Kakkupohja on sienikakkupohja ja täytteenä jälleen kovasti pidetyt mango- ja mansikkarahkatäytteet.
Onnittelut vielä reippaalle jalkapalloilijan alulle!
sunnuntai 16. maaliskuuta 2014
HIFK kiekkokakku, petologo versio
Kaverini poika pelaa HIFK junioreissa jääkiekkoa joten kiekkokakku oli luonnollinen toive syntymäpäiville. HIFK juniors logo itsessään sisältää triljoona yksityiskohtaa (peto, kilpi, juniors kaunokirjoituksella) ja siihen ei valitettavasti minun nakkisormilla pystynyt, joten kakkuun tuli HIFK:n peto-logo.
Kakkupohja on Kinuskikissan suklaakakkupohja. Tämä oli aavistuksen parempi kun aikaisemmat yritelmäni, tosin tuhdin tuntuinen suklaapohja kyllä on kun suklaata käytetään. Pelkällä kaakaojauheella varmasti saisi pehmoisemman pohjan, mutta sitten maku ei olisi niin suklainen.
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g margariinia
2 dl fariinisokeria
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa vähin erin ja välillä sekoitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa, uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palamisen.
Täytteinä usein toivottu mangotäyte ja mansikkakermarahka.
Kakkupohja on Kinuskikissan suklaakakkupohja. Tämä oli aavistuksen parempi kun aikaisemmat yritelmäni, tosin tuhdin tuntuinen suklaapohja kyllä on kun suklaata käytetään. Pelkällä kaakaojauheella varmasti saisi pehmoisemman pohjan, mutta sitten maku ei olisi niin suklainen.
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g margariinia
2 dl fariinisokeria
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa vähin erin ja välillä sekoitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa, uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palamisen.
Täytteinä usein toivottu mangotäyte ja mansikkakermarahka.
lauantai 8. maaliskuuta 2014
Golf kakku
Kaverini kyseli, voisinko tehdä golf aiheisen kakun (ei VW -auto vaan peli), jolla he olivat ajatelleet yllättää pyöreitä täyttäneen naapurinsa. Aikataulut sopi niin mikäpä ettei.
Kakkupohjana on sienikakkupohja.
Täytteet tein vähän aikuisempaan makuun eli yksi täyte oli 2dl vispikermaa vaahtona + sitruunarahka+hieman sokeria ja toinen täyte 2dl vispikermaa vaahtona+vaniljan makuinen tuorejuusto+150g tummaa suklaata sulatettuna. Kumpaankin täytteeseen laitoin myös 2 kpl liivatelehtiä, jotta täyteet hyytyvät sekoituskulhoon kasattuna ja kakku pysyy pallon muotoisena vielä kulhosta kumottunakin.
Täytteitä kannattaa maistaa ja lisätä vielä tarpeen mukaan sokeria.
Golf bägi on sokerimassaa. Mailojen varret on raakaa spagettia ja mailojen päät on muotoiltu pienistä sokerimassapalloista. Mailat on sitten vielä maalattu hopean värisellä elintarvikemaalilla.
Synttärisankari oli ollut kakusta kovin otettu ja täytteetkin maistuivat juhlijoille.
Kakkupohjana on sienikakkupohja.
Täytteet tein vähän aikuisempaan makuun eli yksi täyte oli 2dl vispikermaa vaahtona + sitruunarahka+hieman sokeria ja toinen täyte 2dl vispikermaa vaahtona+vaniljan makuinen tuorejuusto+150g tummaa suklaata sulatettuna. Kumpaankin täytteeseen laitoin myös 2 kpl liivatelehtiä, jotta täyteet hyytyvät sekoituskulhoon kasattuna ja kakku pysyy pallon muotoisena vielä kulhosta kumottunakin.
Täytteitä kannattaa maistaa ja lisätä vielä tarpeen mukaan sokeria.
Golf bägi on sokerimassaa. Mailojen varret on raakaa spagettia ja mailojen päät on muotoiltu pienistä sokerimassapalloista. Mailat on sitten vielä maalattu hopean värisellä elintarvikemaalilla.
Synttärisankari oli ollut kakusta kovin otettu ja täytteetkin maistuivat juhlijoille.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)