7 dl vehnäjauhoja (itse käytin noin puolet kaurasämpyläjauhoja, jauhoja kannattaa vaihdella mielen ja varastojen mukaan)
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl vettä (42 astetta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita.
Kohota taikinaa 12-18 tuntia esim. yön yli.
Kohonnut taikina on puuromaista ja kuplineen näköistä.
Kaaviloi taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Pyöräytä taikinasta pallo (ei vaivata). Tarkoitus taitaa olla lähinnä jauhottaa pallo kauttaaltaan, muodollakaan ei niin väliä, uuni hoitaa kyllä homman.
Tässä kohtaa voit maustaa leivän esim. yrteillä.
Laita pallon päälle tuorekelmu löyhälti ja kohota puoli tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmitä samalla pata. Itse käytin Kokki-pataa.
Laita taikinapallo kuumaan pataan. Laita padan päälle kansi ja paista puoli tuntia.
Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Suosittelen!!!!