Tämä on tosi hyvää, ollaan itse kovin tykästytty. Itse olen pariin kertaan keittänyt kanan ja pilkkonut lihan edellisenä päivänä ja tehnyt varsinaisen kastikkeen vasta ruokailupäivänä.
Kanan keittäminen:
2-3 l vettä
2 tl suolaa
1 kokonainen pakastekana
pala mukulaselleriä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
n. 10 kpl kokonaista valkopippuria
n. 10 kpl kokonaista maustepippuria
3 kpl laakerinlehtiä
Sulata kana pakkauksen ohjeen mukaan. Laita tilavaan kattilaan vesi ja suola sekä kokonainen kana. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja pestyt lohkotut juurekset sekä halkaistu sipuli.
Anna kiehua hissukseen reilu 2 tuntia.
Nosta kana liemestä ja anna hetki jäähtyä. Irroita liha luista ja paloittele reiluiksi paloiksi.
Kastike:
reilu 50 g margariinia
n. 3 rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
1 l siivilöityä keitinlientä
0,5 rkl curryjauhetta
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
0,5 sitruunan mehu (iso)
2 dl kermaa (kuohukermaa, ruokakermaa, maidotonta ruokakermaa)
hyppysellinen sokeria
Sulata paksupohjaisessa kattilassa margariini. Lisää kastikesuuruste ja curry. Anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää siivilöityä keitinlientä vähitellen ja anna kiehua samalla sekoittaen kunnes saat sopivan paksuisen seoksen. Keitinlientä ei välttämättä koko litraa tarvitse käyttää. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää vastaavasti suurustetta kunnes kastike on sopivan paksua.
Mausta suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja sokerilla. Lisää pilkotut kananlihat joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa.
Tarkista maku.
Tarjoa riisin ja esim. mustaherukkahyytelön kanssa.