keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Hyydytettävä vadelma-vaniljamousse täyte

Raikas vadelma-vaniljamousse täytekakun yhteen väliin:

Ainekset:
n. 0,5 dl vettä
200 g vadelmia
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk valmista vaniljarahkaa (200g)
ripaus jauhettua vaniljaa
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua

Keitä vadelmia veden kera n. 5 min. Itse keitän vaikka käytän kotimaisia vadelmia. Anna jäähtyä ja soseuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon vaniljarahka, soseutetut vadelmat, vanilja ja sokeri.
Kuumenna vesi- tai mehutilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista enin vesi ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
Kaada liivate ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.
Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti