keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kissakakku, mjau!

Nuorin kummilapsistani täytti keväällä 2 vuotta. Aivan kuin Naantalin Aurinko koko poika, aina yhtä hymyä - ainakin kun me nähdään!
Syntymäpäiväkakulle oli pari aihetta tarjolla, moottoripyörä tai kissa. Päädyin sitten kissaan, jonka pörröinen turkki on tehty kuumamarengilla. Tuolle marengille on varmasti joku toinenkin nimi (italialainen?), mutta menköön kuumamarenkina kun en oikeampaa tiedä.
Kakku on gluteeniton ja maidoton. Kakkupohjana mehevä gluteeniton porkkanakakku ja täytteenä mangotäyte ja itsetehty mansikkahillo+vaniljavaahto.
Kissan korvat tein edellisenä iltana kuivumaan koveraan muotoon. Korvat ja muut koristeet on sokerimassaa.



Porkkanakakku:
5dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
4 kananmunaa
1,5dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
3dl sokeria
2tl kanelia
2tl leivinjauhetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisää ainekset kulhoon reseptin järjestyksessä ja sekoita samalla, jotta saat koostumuksesta tasaisen. Kaada seos vuokaan.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n.45min kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kunnolla.


Kuuma marenki:
2 valkuaista (L-koko)
160g sokeria
0,5dl vettä

Riko valkuaiset kulhoon ja mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna sokeriliemi 116 asteiseksi kannen alla. Vatkaa samalla valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Mikäli haluat värillisen vaahdon, lisää pastaväriä.





  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti