perjantai 16. marraskuuta 2012

Uunikasvikset

Ai että uunissa on helppo tehdä herkullisia vihanneslisäkkeitä. Meikäläinen tekee alla olevaa uunikasvis -mättöä välillä ehkä liiankin usein, tykkään näistä niin paljon. Ja varioida voi sitä mukaa mitä kaapista löytyy.

Esim:
paprikaa (eri värisillä saa kivan näköistö)
sipulia
kesäkurpitsaa
purjoa
porkkanaa
ruokaöljyä (voi käyttää rypsi- tai oliiviöljyä maun mukaan)
suolaa
basilikaa (itse käytän kuivattua, muitakin yrttejä voi käyttää maun mukaan)

Pilko vihannekset rouheiksi paloiksi, jos käytät porkkanaa, tee siitä esim. tikkuja niin kypsyvät muiden kanssa samaa aikaa.
Sekoita öljy, suola ja yrtit. Kaada kasvisten päälle ja sekoita.
Kypsennä uunissa n. 175 asteessa puolisen tuntia.
Itse laitan kasvikset usein esim lihan seuraksi uunin pohjalle, kyllä ne siellä kypsyy. Ei niin tarkkaa asteiden ja ajan kanssa, kannattaa soveltaa ja käyttää samaa uuninlämpöä jos on siellä jo muutenkin jotain paistumassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti