sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Haisuli kakku

Vuosi sitten kummipoikani 2 v syntymäpäiville tekemäni autokakku oli varsinainen menestys, mistä kummitäti on kerännyt pisteitä vielä pitkin vuotta. Se olikin esimmäinen muotokakkuni. Sen jälkeen olen värkännyt yhtä jos toista, kaivelen jossain kohtaa kuvia ennen blogin aloitusta tekemistäni kakkusista.
Mutta siis tämän vuoden synttäreille piti kehitellä jotain mitä voi taas vuoden verran muistella. Muumeista pitävälle pojalle Haisuli onkin oiva vaihtoehto.

 

 

 
 
 
 
 
Pohja on 5 munan sokerikakkupohja. Välissä mango- ja suklaatäytteet.
Mangotäytteessä on 2dl vispikermaa vaahdotettuna + 200g mangotuorejuuostoa + n. 3 rkl tomusokeria. Kannattaa maistaa, että makeus on sopiva.
Suklaatäytteessä on 2dl vispikermaa vaahdotettuna + n. 100g tummaa suklaata sulatettuna + n. 3 rkl tomusokeria.
Kakun ja kuorrutteen väliin tulevan sokerikreemin värjäsin ruskeaksi, jotta Haisulin karvoitukselta näyttävistä leikkuuaukoista ei pilkota valkoista.
 
Sokerikreemi:
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä
jos haluat ruskean kreemin lisää kaakaojauhetta värin saamiseksi haluamasi määrä

Vatkaa pehmeä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Lisää kaakaojauhetta haluamasi määrä ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Kakun päälle tuleva kuorrute on suklaan makuista sokerimassaa, jota voi osta leivontakaupoista.
Tekstit ja hampaanvälit on tehty elintarviketussilla.
Koristeet (nenä, silmät jne.) on liimattu Tylo-jauheesta tehdyllä elintarvikeliimalla.
Pörröisyyden näköiseksi kakun saa leikkamalla kuorrutteeseen saksilla aukkoja.

Mulla tuli mitoituksen kanssa ongelma, kun en ollut huomioinut, että kakkuun tulee sarvet ja jalat eikä siis nyt kokonaisuudessaan mahtunut alustalle eikä kuvun alle. Tein alustaan jatkopalat pahvisesta kakkualustasta ja kuljetuksen aikana kupu oli päällä suurin piirtein "ilmassa" jalkojen ja sarvien päällä (kuvun ja alustan välissä talouspaperista rullattuja täytteitä). Vain toinen sarvista irtosi kuljetuksen aikana ja se saatiin helposti liimattua takaisin vedellä.

Sokerikuorrutekakut tulee säilyttää jääkaapissa ilman kupua, jotta kakku ei ala hikoilemaan.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti