7 dl vehnäjauhoja (itse käytin noin puolet kaurasämpyläjauhoja, jauhoja kannattaa vaihdella mielen ja varastojen mukaan)
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl vettä (42 astetta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita.
Kohota taikinaa 12-18 tuntia esim. yön yli.
Kohonnut taikina on puuromaista ja kuplineen näköistä.
Kaaviloi taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Pyöräytä taikinasta pallo (ei vaivata). Tarkoitus taitaa olla lähinnä jauhottaa pallo kauttaaltaan, muodollakaan ei niin väliä, uuni hoitaa kyllä homman.
Tässä kohtaa voit maustaa leivän esim. yrteillä.
Laita pallon päälle tuorekelmu löyhälti ja kohota puoli tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja esilämmitä samalla pata. Itse käytin Kokki-pataa.
Laita taikinapallo kuumaan pataan. Laita padan päälle kansi ja paista puoli tuntia.
Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Suosittelen!!!!
Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi