sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Late Lammas ja nalle -kakut

Nuorin kummilapsistani täytti vuoden ja sitäkin varten buukkasin itselleni luvan tehdä kakut. Tervetuloa "koekeittiööni" - kyseessä nimittäin monen eri asian testit.

Olin nähnyt jossain blogissa vaahtokarkeista tehdyn Late Lammas kakun ja sitä piti päästä kokeilemaan.
Kakku on gluteeniton ja täytteenä maidotonta mansikkavaahtoa ja mini-vaahtokarkkeja.
Kakun ja kuorruteena olevien mini-vaahtisten väliin tuleva sokerikreemi on tehty maidottomalla margariinilla.
Pyöreän mallin saadakseni täytin kakun edellisenä iltana kelmulla vuorattuun kulhoon.

 
 
 
 
Kakku onnistui ja herätti hilpeyttä. Makea pläjäys tosin oli, joten ainakin täytteen vaahtokarkit kannattaa jättää jatkossa pois.

Sitten kakku nr. 2.
Mulla on aivan ihana porkkanapiirakan resepti (lisään reseptin kuvineen tuonnempana) ja päätin kokeilla jotain vastaavaa gluteenittomana. Niinpä tein tämän toisen kakun pohjan tällä kertaa porkkanakakusta.
Täytteenä maidottomasta vaniljakastikkeesta, maidottomasta kermavaahdosta ja tomusokerista tehty vaniljatäyte.
Kakun kuorrutteeksi tein kuumamarengin, joka on oiva maidoton vaihtoehto kermavaahdolle.
Koristeeksi sitten nalle -harjoitelma Haisuli -kakusta jääneellä ruskealla sokerimassalla.
Nalle köllöttelee tyynynsä kanssa valkoisella sokerimassalevyllä.

Porkkanakakku:
5dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
4 kananmunaa
1,5dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
3dl sokeria
2tl kanelia
2tl leivinjauhetta
5dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisää ainekset kulhoon reseptin järjestyksessä ja sekoita samalla, jotta saat koostumuksesta tasaisen. Kaada seos vuokaan.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n.45min kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kunnolla.

Kuuma marenki:
2 valkuaista (L-koko)
160g sokeria
0,5dl vettä

Riko valkuaiset kulhoon ja mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna sokeriliemi 116 asteiseksi kannen alla. Vatkaa samalla valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Mikäli haluat värillisen vaahdon, lisää pastaväriä. Itse käytin nyt oranssia väriä porkkanakakun hengessä.

 
 
 
 
 
Kakku oli oikein maistuvaa ja mehvä.
Ja päivänsankari hymyili kuin Naantalin aurinko. Onnittelut vielä pikku herralle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti