Väliin tulevan hillon ohje
1kg pakastemansikoita
1pkt Dansukker hillo-marmeladisokeria
Laita hieman sulaneet marjat kattilaan. Lisää hillosokeri.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 2-5 minuuttia, sekoita välillä.
Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.
Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä, sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Kakkupohjat, tee 2 kpl (tämä ohje on 7. luokan köksän kirjassa oleva kääretortun ohje)
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen astiaan.
Riko munat yksitellen kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kääntele taikinaa varovasti kaapimella.
Levitä taikina pellille.
Paista 7-9 minuuttia uunin keskiosassa.
Kumoa levy leivinpaperille. Irroita pohjan leivinpaperi vähän jäähtyneestä pohjasta ja jätä leivinpaperi pohjalle "peitoksi" ettei se kuivetu.
Leikkaa pohjat puolikkaiksi. Pinoa pohjat päällekkäin ja leikkaa reunat tasaisiksi.
Vatkaa väliin tulevan hillon lisäksi 4 dl vispikermaa.
Kostuta pohjia haluamallasi nesteellä; hedelmämehulla, vaniljalla maustetulla maidolla tms.
Laita väliin ensin kerros hilloa, jonka päälle kerros kermaa. Laita jokaiseen 3 väliin sama täyte.
Anna täytetyn kakun vetäytyä ja kostua tasaisesti yön yli jääkaapissa.
Koristele ensin mansikat kakun päälle ja vasta sen jälkeen kermalla.
Laita kakun päälle ohut kerros mansikkahilloa. Näin mansikoiden alta ei pilkota vaaleaa kakkupohjaa ja mansikat pysyvät paremmin koristeltaessa paikallaan.
Laita mansikat kakun päälle haluamallasi tavalla. Itse käytin n. 700g mansikan puolikkaita. Reunoille kannattaa jättää pieni tyhjä tila kermapursotusta varten.
Tee kakun päälle kiille, näin mansikat säilyvät pitkään raikkaan ja hyvän näköisinä.
Kiille (Dansukker Hyytelösokeri pakkauksen kyljestä)
2dl vettä
1dl Dansukker Hyytelösokeria
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita välillä jäähdytyksen aikana kunnes liemi hieman paksunee.
Levitä kiillettä ensin pullasudilla marjojen päälle ohuelti. Sitten kiillettä voi lisätä runsaammin lusikalla kuitenkin varoen, että sitä ei turhaan valu reunoilta.
Vatkaa 6dl vispikermaa. Levitä kermaa ensin reunoille ohuelti, jotta saat kolot täyteen ja murut "kiinnitettyä". Tee sitten pursotinpussia ja isoa tähtipäistä tyllaa käyttäen pursotukset reunoille. Kun reunat on pursotettu, koristele vielä päällisen reunat ikäänkuin kehykseksi mansikoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti