sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Lihapiirakka

Tässä lihapiirakka minkä täytteissä ei ole säästelty ja on siis tosi ruokaisaa. Kerralla tulee uunipellillinen eli mainio tarjoiltava esim. illanistujaisiin.

2 pkt Pirkka rukiinen piirakkataikina 400 g

2 l vettä
2 kpl lihaliemikuutioita
3,5 dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa

500-600g jauhelihaa
2 sipulia
margariinia paistamiseen
4-6 valkosipulin kynttä mikäli haluat
1 pss herne-maissi-paprikaa (tai 1 raaka porkkana ja 1 paprika)
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
2 kananmunaa
2- 3 tl yrttisuolaa
1-2 tl jauhettua musta- tai maustepippuria
1-2 tl paprikajauhetta

voiteluun 1 kananmuna

Ota piirakkataikinat ajoissa sulamaan.

Keitä riisi+ohra. Laita lihaliemikuutiot kattilaan veden kanssa. Kiehauta vesi. Lisää riisi+ohra. Keitä 35 min. Valuta kypsät riisit lävikössä (älä huuhdo).
Paista riisin kypsymisen aikana sipulit ja jauheliha. Kuullota sipuli rasvassa. Kun sipuli on pehmennyt (älä ruskista), kaada sipulit täytteen sekoituskulhoon.
Paista seuraavaksi jauheliha. Lisää ruskistettu jauheliha sekoituskulhoon.
Kiehauta herne-maissi-paprika. Lisää valutetut vihannekset sekoituskulhoon. Jos käytät pilkottua raakaa porkkanaa ja paprikaa niin kuullota myös näitä hetken aikaa paistinpannulla.
Lisää täytteen sekaan riisi+ohra, ranskankerma/smetana, kananmunat ja mausteet. Mausteita kannattaa lisätä varovasti ja oman maun mukaan. Maista siis välillä. Itselleni riitti esim. 1 tl pippuria ja 1 tl paprikajauhetta.

Kauli toinen piirakkataikina uunipellille leivinpaperin päälle. Venytä hieman reunoja siten, että saat niitä käännettyä täytteen päälle.
Kaada täyte taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Kauli toinen piirakkataikina kanneksi. Taittele reunat kiinni - pohjan taikinaa täytteen päälle ja kannen taikinaa pohjataikinan alle.

Voitele piirakka kananmunalla. Tee kanteen veitsellä viiltoja tai haarukalla reikiä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoile lihapiirakka salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti