tiistai 4. kesäkuuta 2013

Tehtävä: Lyyra

Työkaverini kyseli aikaisemmin keväällä, josko tekisin kakkuja hänen poikansa lakkiaisjuhliin. No sehän on hyvää harjoitusta, joten suostuin oitis. Mielessä alkoi heti pyörimään että ehdotan lakkikakun tekemistä.

Lakkikakku tarvitsee sitten myös lyyran. Valmiitahan ei oikean kokoisena ole missään esim. muovista tehtynä myytävänä, joten joutui nakkisormi niitä näpräämään.
Mallista katsoen tein lyyrat käyttäen oranssia sokerimassaa. Liimailin osia paikoilleen Tylo-jauheesta tehdyllä elintarvikeliimalla. Ja loppusilauksena kullan värinen elintarvikemaali pintaan.
Ensimmäisten versioiden jälkeen aloin seuraavana päivänä tuumailemaan, että kyllä hattuun tulevien lyyrien pitää oikeasti olla vähän pienempiä. Ja eiku vielä näppärämpään vääntelyyn... ja onnistuihan se! Isommat lyyrat sai myös hyvin käyttöön mansikkakermakakun koristeeksi.

Voilá!

 
 
 
 
 
Pieni pala jäi oranssia sokerimassaa vielä jäljelle, joten siitä tein kukkia myöhäisempää käyttöä varten. Kukkien keskustat on pehmeitä kultakuulia.


Lakkiaisten makeat tarjoilut meikäläisen toimesta: 2 kpl ylioppilaslakki -kakkuja, mansikkakermakakku, porkkanapiirakka ja ylioppilaslakki -keksit.

Hyvää oli ja kaikkea kovasti kehuttiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti