maanantai 10. helmikuuta 2014

Suklaalevy -kakku ja Pikku Myy

Ihanalla työkaverillani oli synttärit ja yllätin hänet kakulla. Tämä synttärisankari taitaa syödä Fasun sinistä suklaata kuin leipää vaan. Lisäksi on punainen tukka kuin itse Pikku Myyllä - joo ja kyllähän sitä luonnettakin löytyy. Kun jostain netissä aikoinaan näin tällaisen suklaalevyn mallisen kakun otin itselleni kuvan talteen juuri tätä synttärisankaria varten.


Kakkupohja on samainen suklaakakkupohja kuin edellisen postauksen HIFK kakussa. Nämä kakut tein samaan syssyyn joten tämänkin jälkeen on toiveissa sen vähän pehmeämmän suklaakakkupohjan reseptin löytäminen.

Täytteenä on yhdessä välissä 2dl kermaa vaahdotettuna + 1 prk sitruunarahkaa + sokeria maun mukaan.
Toisessa välissä on oma tekemää mansikkahilloa + 2dl suklaakermaa vaahdotettuna.
Sokerimassan alla olevan sokerikreemi on maustettu kaakaolla.

Pikku Myy on tehty sokerimassasta.
Suklaalevyn kuorrute, folio ja paperi ovat sokerimassaa. "Folion" näkyvää osa on maalattu hopean värisellä syötävällä maalilla. Paperiksi minulla oli sen "oikean" Fasun sinisen sävyistä sokerimassaa. kun kaulitsin sitä ja siirsin kakun päälle niin riks-raks-poks, massa repesi ja halkesi ja vaikka mitä. Jumppasin sen kanssa ainakin kymmen kertaa, mutta tuommoinen pieni pala ei jostain syystä vaan onnistunut ehjänä. Värjäsin sitten valkoista massaa sinisellä pastavärillä, sävy on Navy blue. Joo sinistä on, mutta nyt ei tullut täydellinen lopputulos ja itseä otti kyllä pattiin ihan älyttömästi.


 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti