torstai 20. helmikuuta 2014

Hyvää Ystävänpäivää meille!

Olen toisinaan leiponut työpaikalle herkkuja koko porukan iloksi. Tämän vuoden Ystävänpäivään tein 60 cupcakea sydänkoristein.


Muffareina näissä herkuissa on alun perin Valion resepteistä bongaamani, tässäkin blogissa jo aikaisemmin kehumat valkosuklaa mutakakut muffinivuoassa. Suklaana on Fasun sitruuna-valkosulkaa, joka tuo näihin ihanan pehmeän sitruuna twistin.
Tein näitä edellisenä päivänä ja iltakahville liikeni maistiaiset. Voihan poijjjaaaat, nää on niiiiiin hyviä että pistää sukat pyörimään jalassa. Erityisesti leivontapäivänä ovat aivan tolkuttoman ihania, toimii kyllä seuraavan päivän herkkunakin.

12 kpl (valkosuklaa, tummasuklaa, maitosuklaa kaikki käy!)

100 g suklaata
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus (n. 0,5 maustemitallista) suolaa

Hienonna ensin suklaasta 2 - 3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä se koristeeksi pinnalle.
Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä (n. 10 sek välein), ettei suklaa kuumene liikaa ja pala.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit.
Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää suklaasula.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan suklaarouhetta.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä (meidän uunissa max 8 min). Jäähdytä.

Päälle on pursotettu kermavaahtoa ja ripoteltu vähän vaaleanpunaisia nomparelleja..

Koristeeksi tulvat sydämet on tehty vaaleanpunaisesta marsipaanista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti