perjantai 21. helmikuuta 2014

Mango-vadelmajuustokakku

Kävin kaverini luona kylässä ja olimme sopineet että minä tuon tuomisina makeat kahviherkut. Juustokakuista minulla ei edelleenkään ole mitään vankkaa kokemusta ja halusinkin pitkästä aikaa taas vähän treenailla sellaisen tekemistä. Varmuuden vuoksi tein lisäksi yhden satsin pieniä sitruunan makuisia valkosuklaa mutakakkuja, näiden arvasin olevan jälleen suurmenetys.
Juustokakuksi valitsin Pullahiiren mango-vadelmahyydykekakun. Muuten sanoisin onnistuneen, mutta alkuperäisestä ohjeesta poiketen pohjaa kannattaisi kostuttaa hieman. Nyt se siis oli kuivakkaa ja tuli vähän ehtoollisleipä mieleen... Lisäksi päällisen kiilteeseen käyttämäni punainen mehu olisi saanut olla hieman punaisempaa. Muuten kakku on kyllä ihanan sametin pehmeää ja täyteläistä.


pohja
2 kananmunaa
60 g sokeria
60 g maissitärkkelystä
kostutukseen keltaista mehua

täyte
400 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
250 g mangososetta
2 dl vispikermaa
1-1,5 dl tomusokeria
0,5 dl keltaista hedelmämehua

päälle
vadelmia
1,5 dl hyytelösokeria
2,5 dl punaista mehua

vuoan reunoille öljyä ja tomusokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita se varovasti vaahdon joukkoon.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 25x25cm kokoiseksi levyksi.
Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää. Varmista kypsyys tikulla.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle ja irrota paiston aikana ollut leivinpaperi irti pohjasta.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Laita irtopohjavuoan (n. 20-22 cm) pohjalle reunan väliin leivinpaperi ja leikkaa leivinpaperin ylimääräinen osa. Voit tehdä juustokakun myös suoraan tarjoilualustalle, tällöin riittää että käyttää irtopohjavuoan reunaa.
Voitele vuoan reuna kevyesti öljyllä ja tomusokeroi reuna.
Paina jäähtyneestä kakkupohjasta reunalla sopivan kokoinen ympyrä ja nosta kakkupohja vuoan pohjalle (tai vuoan kanssa tarjoiluastialle).
Kostuta pohjaa hieman.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuustot kulhossa.
Kuumenna neste kiehuvaksi ja nosta liivatelehdet kylmästä vedestä kiehautetun nesteen joukkoon. Sekoittele nestettä ja lisää hieman jäähtynyt neste ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Vatkaa sosetta koko ajan.
Lisää tuorejuustoseokseen tomusokeri sekä mangosose.
Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Maista vielä täytettä, jotta makeutta on tarpeeksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Levitä vadelmat täytteen päälle. Jos käytät kotimaisia pakastevadelmia niin lisää ne jäisinä.
Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan.
Levitä kiilleliemi marjojen päälle lusikalla.
Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti