Koskapa kakku meni samoihin juhliin edellisen postaukseni Omppu-kakun kanssa, pitää sen olla sisältäkin erilainen. Niinpä tein suklaakakkupohjan, täytteenä mansikkahilloa, suklaakermaa ja sitruunarahkaa.
Itselläni ei ole kovin vankkaa kokemusta suklaakakkupohjien tekemisestä enkä ole saanut kätköihini talteen vielä "sitä" tosi hyvää pohjaa. Tein tällä kertaa netistä löytämäni Kotilieden suklaatäytekakku ohjeen mukaan. Pohjaan sulatetaan suklaata eli melko tuhtia siitä tulee. Lisäksi täytettäessä kannattaa tätä pohjaa kostuttaa ihan reilulla kädellä, jotta se ei jää liian kuivaksi ja kovaksi. Hyvän makuista pohjasta kyllä tuli, mutta ehkä etsin vielä vähän pehmoisempaa versiota (vinkata saa, jos sinulla on joku ihana ohje tiedossa).
suklaakakkupohja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
200g tummaa suklaata
50g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa ja margariini mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt sulkaa-margariiniseos munavaahtoon ja sekoita. Lisää kuivat aineet joukkoon siivilän läpi taikinaa varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen lautaselle kumoamista.
Kakku on täytetty edellisenä päivänä paistovuokaansa.
Toiseen väliin vatkasin 2 dl kermaa vaahdoksi, johon lisäsin 1 prk sitruunarahkaa. Sokeria kannattaa lisätä maun mukaan.
Toisessa välissä on ensin kerros itse tehtyä mansikkahilloa, jonka päälle vatkasin 2 dl suklaakermaa vaahdoksi.
Pohjan kostutus vedellä laimennetulla tuoremehulla.
Ennen mustan sokerimassan kaulitsemista kuorrutin kakun vielä kaakaojauheella maustetulla ja ruskeaksi värjätyllä sokerikreemillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti