maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kakun aiheena Eiffel torni

10 vuotias neitokainen fanittaa Ranskaa kovasti ja toivoi synttärikakuksi Eiffel tornia.
Hmmm, haastetta kerraseen... pitäisikö tornin nousta ylös vai olla kyljellään. Päädyin sitten tekemään normi pyöreän kakun valkoisella sokerikuorrutteella ja tricolor-värisin koristein. Eiffel tornin voisi sitten tehdä "patsaaksi" kakun päälle (jos onnistuu). Ja onnistuihan se.


Kakkupohjana on jälleen mehevä sienikakkupohja.
Täytteeksi toivottiin ainakin mangotäytettä. Mangon lisäksi yhdessä välissä on mansikkarahka ja kermavaahtoa. Lisäsin tuohon mansikkatäytteeseen tipan punaista elintarvikeväriä, joka teki täytteestä kivan tyttömäisen pinkin.

Eiffel torni on tehty sokeripikeeristä. Pursotin osat leivinpaperille mukaillen leivinpaperin alla olevaa mallia. Osien kuivuttua kokosin tornin kuin piparkakkutalon käyttäen "liimana" samaista sokeripikeeriä, jolla osat tein.
Tein harjoitusversion harmaana ja kun se joten kuten onnistui niin kakkosvaihtoehdoksi tein pinkin version.
Kumpikin versio päätyi synttärisankarin omaa valintaa varten - haluaako autenttisen oloisen "rautamötikän" vaiko tyttömäisen ihkun pinkin....


Reunakukat kokivat kuljetusvaurioita, kakku mahtui kuljetuksen ajaksi juuri ja juuri kuvun alle, mutta oli sitten hieman liikahtanut, mikä rikkoi hauraita kukkia. Kakkua viedessä minulla oli tavalliseen tapaan varalta mukana elintarvikeliima ja pensseli ja sain kukkasia vähän paikattua, mutta kyllä vauriot otti aikast ankarasti päähän.
Synttärisankarin kommentti - hiljaa henkäisty "Ihana" - kyllä lämmitti mieltä noista haavereista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti