maanantai 24. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat mokkapalat

Herran jestas nämä mokkapalat olivat hyviä ja hävisivät alta aikayksikön parempiin suihin. Ohje on gluteeniton, tein nämä kauramaidolla myös maidottomiksi.


Ohje on Arla Ingmanin sivuilta ja maidon tilalla on käytetty kauramaitoa ja voin tilalla maidotonta margariinia.

pohja
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
1,5 dl maitoa

kuorrute
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl margariinia sulatettuna
nonparelleja

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sulatetun margariinin ja maidon kanssa vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Itse käytin sekoittamisessa vatkaimen hiljaisinta tehoa, näin tuon gluteenittoman jauhon saa taikinaan ilman paakkuja.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä vielä lämpimän pohjan pinnalle.
Ripottele pinnalle nonparelleja.
Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat paloiksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti