lauantai 4. tammikuuta 2014

Piparinen puolukka-kinuski juustokakku

Hieman laahaa blogin postaukset, sorry siitä! Mutta ei oikein tuossa Joulun aikaan ehtinyt kaiken touhun keskellä lisäämään näitä silloin tehtyjen herkkujen ohjeita.
Naapurien kanssa istuttiin kahvikupposten ääreen Joulua odottelemaan ja samalla myös tulevaa remonttiamme synkistelemään.
Tunnelman kohottajaksi tein tämän puolukka-pipari-kinuski-juustokakun.


Ohje on Unelmaa Leipomassa blogista eli tästä. Hieman ohjetta mukailin, minua nimittäin ottaa resepteissä aivoon se, että hippu-rippusen määriä jää jääkaappiin tms. pyörimään eikä niille mitään käyttöä keksi. Jos esim. tuorejuustopakkausten lähes standardikoko on 200g niin miksi ohjeisiin laitetaan käytä 250g? Mitä ihmiset tekee lopulle 150g maustamatonta tuorejuustoa? Ja vastaavaa. Ei suinkaan kokonaisuus tuosta 50g ole kiinni...? Alla siis käyttämäni ja ostamieni pakkauskokojen mukaiseksi mukailtu resepti.

pohja (18-20cm vuoka)
150g pipareita
100g margariinia

Murskaa piparit pieneksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita piparimurun joukkoon.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat.
Painele keksimassa vuoan pohjalle.

täyte
7 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 500g kinuskikastiketta
4 dl vispikermaa
250g mascarponea
200g maitorahkaa
2 rkl appelsiinimehua

väliin
n. 100g kinuskikastiketta
n. 1 dl puolukoita
pipareita
(Näitä kaikkia väliin tulevia voi laittaa oman maun mukaan! Eli jos pidät kovasti pipareista niin laita oikein runsaasti tai vastaavasti puolukoita voi hyvin käyttää enemmänkin, tällöin makeutta voi lisätä joko kinuskikastikkeella tai vaikka tomusokeria ripottamalla puolukoiden päälle.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Vatkaa tasaiseksi.
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja mascarpone kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon 500g kinuskikastiketta ja vatkaa sekaisin.
Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Yhdistä sitten molemmat seokset keskenään. Lisää tarvittaessa sokeria. Omasta mielestäni kinuski makeutti tämän juuri sopivasti eikä sokeria tarvinnut lisätä.
Laita vuokaan kerroksittain täytettä, kinuskikastiketta, piparin paloja ja puolukoita. Itse tein kaksi välikerrosta, mihin puolukoita, pipareja (n kaksi piparia karkeiksi paloiksi murusteltuna per kerros) ja kinuskikastike lisättiin. Päällimmäiseksi sitten juustokakkutäytettä ja koristeita, esim. piparit päälle isompina paloina kuin väliin.
Anna hyytyä jääkaapissa esim. yön yli ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti