maanantai 27. tammikuuta 2014

Pinaattikeitto

Jeah, joidenkin kouluinhokkeja jatkuu...
Pinaattikeitto on mun mielestä yksi parhaita keittoja, itse tehty tietenkin. Soppa on todella helppo tehdä ja aikaa menee vähemmän kuin lisukkeeksi tulevin kananmunien keittämiseen.
Pinaattikeiton ohje löytyy helpoiten Pirkka pakastepinaatti -pussin kyljestä tai Pirkan nettisivuilta.
Itse tuppaan jälleen mukailemaan reseptiä. Teen normaalisti keiton vain kahdelle, mutta käytän kuitenkin koko pinaattipussin vaikka alkuperäisen ohjeen mukaan siitä tulee keittoa 4-5 annosta. Ja yleensä käytän nykyisin vehnäjauhojen sijaan Maizena vaaleaa suurustetta. Se kun on kätevä gluteeniton vaihtoehto eikä klimppiinny.


Tässä mukailemani ohje kahteen annokseen (kolmeen annokseen lisää maidon, suurusteen ja mausteiden määrää).
Käytä pinnoitettua kattilaa. Itse olen tykästynyt näiden maitopohjaisten ruokien keittämisessä sekoittamiseen käyttämään silikonilla pinnoitettua pallovispilää.

n. 1 rkl juoksevaa margariinia (sellainen reilu puristus pullosta)
n. 1,5 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
reilu 5 dl maitoa
1 pss (150g) Pirkka pakaste pinaattia
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
valkopippuria

Sulata margariini kattilassa. Lisää Maizena. Suurustetta tulisi olla sen verran, että rasva on imeytynyt siihen. Anna suurusteen hieman kiehahtaa.
Lisää maitoa pienissä erissä, aina välissä sekoita tasaiseksi ennen maidon lisäämistä. Keiton kuumetessa kiehuvaksi suuruste alkaa vaikuttamaan eli älä lisää suurustetta ennekuin keitto kiehuu ja on sakeutunut. Sekoita koko ajan!
Lisää jäinen pinaatti ja anna kiehahtaa. Tässä kohtaa voit vielä vaikuttaa keiton paksuuteen, mikäli pidät juoksevammasta keitosta lisää maitoa ja mikäli paksummasta, lisää suurustetta.
Lisää suola, sokeri ja valkopippuri.
Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Anna kiehua pari minuuttia.
Tarjoa keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti