maanantai 15. huhtikuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton kääretorttu

Yökylä vieraanamme olleelle pikku herralle piti saada loihdittua jotain makoisaa herkkua, jotta maineeni jauhopeukalona säilyy. Ajattelin, että kääretorttua en olekaan gluteenittomana aikoihin tehnyt eikä se sinänsä mikään paha rasti ole, aikast nopea tehdä jne.
Pohjana perus unelmatortun pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista pohjaa 225 asteessa noin 7 min. Pohja on kohonnut ja hieman ruskettunut.
Levitä pöydällä olevalle leivinpaperille tasaisesti sokeria. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle. Irroita pohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Leivinpaperi kannattaa kuitnkin jättää pohjan päälle peitoksi niin pohja ei kuivu ja halkeile ihan niin paljoa rullattaessa.

Valmista täyte mieltymyksen mukaan. Tällä kertaa tein maidottoman suklaatäytteen:

200g maidotonta suklaata
2 prk maidotonta vispiä (esim. Sunnuntai tai GoGreen)
mansikkahilloa

Sulata suklaa varovati mikroaaltouunissa. Sulatus 15 sek erissä, välillä sekoittaen.
Vatkaa vispi notkeaksi. Lisää sulatettu suklaa.
Levitä kääretortun pohjalle ohut kerros mansikkahilloa (ei pakollinen, tuo kosteutta kääretorttuun). Lisää hillon päälle vispi-suklaa sekoitus.
Kun täyte on levitetty niin rullaati-rullaaaaa. Kannattaa käyttää rullauksen apuna pöydällä pohjan alla olevaa leivinpaperia.
Kääri valmis rulla ko. käärepaperiin ja tuorekelmuun ja laita hetkeksi jääkaapiin lepäämään ja maustumaan.

Ei välttämättä mitään kaunista katseltavaa, mutta toimii.
Rakas vieraamme santsasi, joten maine säilyi!


2 kommenttia:

  1. Olen aina ajatellut että kääretortun valmistaminen olisi vaikeaa, mutta eipä tämän selkeän ja kivan ohjeen jälkeen enää. Taidampa kokeilla, kun ei minullekkaan tuo ulkonäko mitään merkitse. Omaksi iloksi välillä vain leivoskelen. Gluteeniton ohje plussaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääretortut on tosiaan helppoja ja nopeita tehdä. Ja täytevaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus sallii. Ihanan mehevä kääretorttu kahvin kanssa, nam!
      Tuohon kääretortun rullaamiseen niin että pohja ei halkeile on olemassa jotain kikkoja (rullataan leivinpaperin irroittamisen jälkeen leivinpaperin kanssa ennen täyttämistä hetkeksi asiapyyhkeen sisään tms.). Selvittelen tätä ennen seuraavaa kääretortun tekemistä ja jos hyvän niksin saan toimimaan laitan sen blogiini.

      Poista