perjantai 19. huhtikuuta 2013

Barbababa kakku

Tässäpä kuvapläjäys hauskasta ja ihanan valloittavasta Barbababa -kakusta.
Tein kakun muutamia kuukausia sitten kun kyläilemään tuli porukka, missä oli myös maitoallergisia keliaakikkoja. Ja minulla kun on tavoitteena, että kaikki saa syödä samaa. Lisäksi minulla oli suunnitteilla, että pitää kokeilla kuorrutteen tekemistä itse vaahtokarkeista.

Kakku on gluteeniton 4 munan sokerikakku. Sokerin ja gluteenittoman jauhoseoksen määrät on mitattu perinteisen kolmen lasin mallilla. Eli sokeria omaan lasiinsa yhtä paljon kuin kananmunia on. Kolmanteen lasiin gluteenitonta jauhoseosta sama määrä. Lisäksi jauhoihin lisätään 1 tl leivinjauhetta.
Munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään varovasti käännellen siivilöidyt jauhot.
Kakkua paistetaan 175 asteessa noin tunnin ajan.

Kakun täytettä en muista tarkaan, mutta voisi olla, että toinen täytteistä olisi ollut suklaamoussea. Eli ensin on sulatettu maidotonta suklaata. Suklaa on sitten lisätty vatkattuun kauravispiin. Muuta ei tarvitse.

Kakun ja kuorrutteen väliin maidottomasta margariinista tehty sokerikreemi.

Joo-o, kyllähän sen kuorrutteen voi vaahtokarkeista itse tehdä, mutta minä en tule moiseen jumppaan enää ryhtymän. Tomusokerin vaivaaminen sulatettuihin vaahtokarkkeihin sujui suht ok vaikka aika työlästä olikin. Mutta sitten se kuorrutteen kauliminen, Madre mia kerta kaikkiaan! Oli kuin olisi kuminauhaa yrittänyt venyttää ja saada sitä sitten jäämään siihen pitkilleen. Phuuui, ja möykky oli takaisin lähes alku asennossaan.
Tällaista sitten lopulta painin jälkeen sain venytettyä ja kyllä lopputulos oikein hauska kaveri on. 

 
 
 
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti