lauantai 20. huhtikuuta 2013

Gluteenittomat ja maidottomat vohvelit

Ostaa päräytettiin viime kesänä vohvelirauta. Kesälomilla tuli kerran vohveleita tehtyä. Siitä lähtien masiina on kerännyt pölyä päälleen lähinnä siksi, että en ole sen olemassa oloa lainkaan edes muistanut. Tänään sitten ajattelin, että kokeillaanpa tehdä gluteeittomat ja maidottomat vohvelit. Ohjeen löysin Semperin sivuilta.
Vohveleita tuli 7 kpl ja oli oikein maistuva ja helppo vaihtoehto lettujen käryttämiselle tai pannarille.

2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2,5 dl kauramaitoa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kauramaito ja öljy.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
Paista vohvelit hyvin voidellulla vohveliraudalla.
Tarjoa heti paistamisen jälkeen esim. hillon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti