tiistai 28. heinäkuuta 2015

Rapeakuoriset gluteenittomat sämpylät

Olen tehnyt moneen moneen kertaan näitä alun perin Sikke Sumarin resepteistä olevia sämpylöitä. Ne on niiiiiin ihania!
Muutama viikko sitten bongasin Hesarin Torstai liitteestä gluteenittomien sämpylöiden reseptin, joiden esikuvana on tuo samainen resepti.
Otin reseptin talteen kun tiedossa oli hyvä tilaisuus testata näitä kriittisellä rakkaista läheisistämme koostuvalla keliaakikko raadilla.
Raati kehui kovasti, ihanaa saada tuoretta leipää. Lapsille kannattaa ehkä pitää sämpylöitä esim. muovipussissa niiden jäähdyttyä, jotta kuori ei olisi ihan niin rapeaa.


n. 12 sämpylää

3/4 palaa tuorehiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
4 dl tattarijauhoja
4 dl kaurajauhoja

pinnalle: kaurahiutaleita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
Lisää jauhot sekoitellen.
Taikinaa ei vaivata, se saa jäädä löysäksi.
Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä.
Laita kulho jääkaappiin yöksi.
Seuraavana aamuna vuoraa pelti leivinpaperilla ja nostele sille lusikalla taikinakekoja.
Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista sämpylöitä 230 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Älä peitä uunista ottamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti