torstai 16. lokakuuta 2014

Kalapaistos pannulla

Tähän herkkujen väliin on pakko vinkata aivan ihanaa kalaohjetta. Ohje oli viime kesänä kaupoissa jaettavassa Valio reseptilehdessä ja resepti löytyy myös täältä.
Helppo, nopea ja erittäin hyvä kalaohje kastikkeineen päivineen.
Kala voi olla mitä vaan, kesällä käytettiin muistaakseni lohta ja haukea, tässä kotiversiossa on ahventa.


200g pisara- tai miniluumutomaatteja
n. 100g purjoa
n. 400g kalafilettä
ripaus suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
1 prk Valio Kolme juustoa ruokakermaa
2 rkl kapriksia (voi jättää pois, ei ollut meidän versiossa)
0,5 dl hienonnettua tilliä

Paistamiseen voita/margariinia

Esikäsittele ensin kasvikset; puolita tomaatit ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää pannulle kalafileet. Paista ensin toinen puoli, käännä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Lisää pannulle tomaatit ja purjo.
Kaada päälle ruokakerma.
Kuumenna. Anna kiehua hiljalleen n 5 min. Älä sekoita, jotta kalat pysyvät ehjinä.
Lisää pinnalle valutetut kaprikset ja hienonnettu tilli.
Tarjoa keitettujen perunoiden kanssa.

Kuvassa kastike porisee vielä pannulla juuri ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti