sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän toinen juustokakku

Toinen juustokakkukokeluni ikinä oli uunissa paistettava versio. Senkin resepti on Koko Suomi leipoo ohjelmasta ja itse asiassa juustokakku -kisan voittajakakku eli Mailiksen Vadelmainen juustokakku.

Juustokakun vein tuliaisiksi Tampereella asuvien rakkaiden ystävieni luokse ja erityisesti kummipoikaani ilostuttamaan.



pohja:
150 g digestive keksejä
100 g voita tai margariinia

täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua appelsiininkuorta
180 g sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl tuoreita vadelmia

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin/margariinin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.
Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele väliin vadelmat ja kaada päälle lopputaikina.
Paista 170 asteessa reilu tunti.

Ohjeen mukainen koristelu olisi ollut tomusokeria ja 1 dl tuoreita vadelmia päälle.
Tällä kertaa kuitenkin halusin yllättää rakkaan kummipoikani Halloweeniin sopivasti hämähäkein eli:
  • pintaan tomusokeria "pölyksi"
  • hämähäkinverkko on pursotettu mustalla elintarvikevärillä harmaaksi värjätyllä pikeerillä
  • sokerimassasta tekemäni hämähäkit verkon päälle kiipeämään
Ja tällä kertaa valmis kakku on säilytetty oikein, vain kuljetuksen ajan kannen alla ja hämähäkitkin säilyivät "sulamatta".
 
 


 
Maku oli pehmeän herkullinen. Sisälle piilotetuista vadelmista tuli kivoja, raikkaita makuyksityiskohtia. Kiva kakku, tätä teen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti