Lueskelin Kodin kuvalehden jouluista numeroa 23/2013. Silmiini osui resepti suklaacookieista, joissa on myös pekaanipähkinöitä. Olen nimittäin pohtinut, että mihin varastossani olevia pekaanipähkinöitä voisi käyttää. Lehden ohjeessa on käytetty valkosuklaata, sitä minulta ei ex-tempore leivontaan löytynyt, joten käytin tummaa suklaata. Jouluisen twistin cookiet saavat fariinisokerista ja kanelista.
16 kpl
3 dl pekaanipähkinöitä
150 g suklaata
150 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Rouhi/leikkaa pähkinät 4-6 osaan.
Leikkaa suklaa rouheiksi paloiksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri.
Lisää kananmuna taikinaan.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet, pähkinät ja suklaa taikinaan. Sekoita hyvin.
Nosta taikinasta kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Painele ne litteähköiksi kekseiksi.
Paista keksejä 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Nam! Nämä oli kyllä niiiiin herkullisia, että teen kyllä uudestaan ja kokeilen valkosuklaallakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti