Mulla on tietsikalla sellainen "to-do" reseptit -tiedosto, johon laitan ohjeita, joita netissä surffatessa löydän, mutta en just sillä hetkellä ennätä tekemään. Tämä on yksi sieltä arkistosta kaivettu ohje. Muistan, että reseptin kerrottiin olevan kaikkien kehuma, joten eiku kokeilemaan.
Ja hyväähän siitä tuli. Mun mielestä päälle jätettävä muru on melkein parasta.
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
Sulata rasva tai käytä juoksevaa margariinia ja sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, jotta taikinasta ei tule kovin kuivaa tässä vaiheessa.
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla voimakkaasti tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenan palat. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä murustele sivuun alussa jätetty taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Piirakka on parhaimmillaan lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Onkohan rasvaa liian paljon??????
VastaaPoistaMun mielestä ihan ok, osa taikinaa jää muruksi pinnalleen. Toki rasvan määrää voi halutessaan vähentääkin ja kokeilla itselle sopivaa määrää.
Poista