sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Blondeja ja brunetteja eli pieniä mutakakkusia muffinivuoissa

Minulla oli uutta Fasun sitruunanmakuista valkosuklaata ja piti miettiä, mitä siitä voisi kokeilla.
Löysin Valion sivuilta aivan loistavan pienten mutakakkujen reseptin. Olen näitä nyt tehnyt useampaan kertaan ja sen oppinut, että paistoaika on aikast tarkka. Meidän uunilla 8 min (reseptin mukaan 9 min). Jollain kerroilla on mennyt pidempäänkin, mutta silloin ei nämä ole mutakakkuja nähneetkään vaan ovat lähinnä normi muffinsseja.
Suklaana voi käyttää joko valkosuklaata tai tummaa suklaata. Sitruunanmakuisella valkosuklaalla mutakakuista tulee ihanan lempeän sitruunaiset herkut.

12 kpl

100 g suklaata
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus (n. 0,5 maustemitallista) suolaa

pinnalle tomusokeria

Hienonna ensin valkosuklaasta 2 - 3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä se koristeeksi pinnalle.
Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä (n. 10 sek välein), ettei suklaa kuumene liikaa.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit.
Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää suklaasula.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan suklaarouhetta.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä.
Sihtaa pinnalle tomusokeria.









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti