tiistai 27. elokuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton tiikerikakku

Tässä on kerta kaikkiaan herkullinen gluteeniton tiikerikakku. Kakku oli oikein mehevää vielä pari päivää leipomisesta, yleensähän gluteenittomat leivonnaiset on parhaita vain ja ainoastaan leivontapäivänä.
Käyttäen maidottomia tuotteita (esim. margariini) saa kakusta maitoallergisille sopivan version. Mikäli maidottomaan ei ole tarvetta, voi ko. raaka-aineet korvata normaaleilla maidollisilla vaihtoehdoilla.

250g maidotonta margariinia
2dl sokeria
4 kananmunaa
4,5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl appelsiinimehua
2rkl kaakaojauhetta
1-3rkl maidotonta kermaa (itse käytin maidotonta ruokakermaa, se kun on juoksevaa)
vuoan voiteluun maidotonta margariinia ja glueenitonta korppujauhoa

Rasvaa ja jauhota vuoka valmiiksi.
Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen jokaisen jälkeen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää taikinaan vielä appelsiinimehu.
Ota eroon kolmannes. Sekoita eroon otetun kolmasosan joukkoon kaakaojauhe (siivilöitynä) ja kerma. Kaakaojauhe kiinteyttää taikinaa, joten lisää nestettä (kerma tai esim. tilkka appelsiinimehua) kunnes kaakaotaikina on saman paksuista kuin vaalea taikina.
Laita puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, tämän jälkeen kaakaolla värjätty taikina toiseksi kerrokseksi ja lopuksi vielä toinen puolikas vaaleasta taikinasta tumman taikinan päälle kolmanneksi kerrokseksi. 
Painele taikinaa muutaman kerran haarukalla eri kohdista niin että tumma taikina sekoittuu hieman vaaleaan ja kakkuun muodostuu aaltoilevat raidat.
Paista kakkua 175 asteessa  uunin keskiosassa noin 1 tunti. Testaa kakun kypsyys tikulla.



 
 
 
 
 

1 kommentti: