tiistai 27. elokuuta 2013

Gluteenittomat ja maidottomat muffinit (mustikka ja Marianne)

Muffinit on helppo tapa saada paljon tarjottavaa suuremmallekin joukolle. Tein perhepiirissä vietetyille syntymäpäiville kaksi satsia muffinitaikinaa ja maustoin toisen tuoreilla, juuri metsästä poimituilla mustikoilla ja toisen Fazerin Marianne crush rouheella. Näin saatiin tarjottavaa vähän joka makuun.
Huom! Marianne rouheessa on hitunen maitoa eli täys maidottoman tulee korvata se esim. maidottomalla suklaarouheella.
Resepti on Semperin nettisivuilta.

125g maidotonta margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl kauramaitoa

 2dl mustikoita tai 1pss Marianne crush rouhetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää yksi muna kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen kauramaidon kanssa.
Lisää "mausteet" eli tässä tapauksessa yksi satsi mustikoilla ja toinen satsi Marianne rouheella.
Jaa taikina paperimuotteihin (täytä n. 2/3 osaa).
Paista 225 °C:ssa n. 12 minuuttia.

Marianne -muffinit


Mustikkamuffinit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti