perjantai 30. marraskuuta 2012

Mamman pannari

Tämä pannukakku on meidän äidin resepti - ja äidin tekemä pannari on aina ollut maailman parasta. Ihme kyllä, tällä "noin" reseptillä onnistuu itsekin tekemään lähes vastaavan.

3-4 kananmunaa
1tl suolaa
3-4rkl sokeria
1l maitoa
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g margariinia sulatettuna

Vatkaa kevyesti keskenään munat, suola ja sokeri.
Lisää seokseen puolet maidosta.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa taikinaan.
Lisää loppu maito ja sulatettu margariini.
Taikinaa ei tarvitse turvottaa.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Pannarin päälle voi lisätä muutamia nokareita voita tai margariinia. Itse laitan toisinaan juoksevaa margariinia pullosta ohuena nauhana.
Paista pannukakkua aluksi 275 astteessa. Kun pannukakku kupruilee, laske uunin lämpötila 200 asteeseen.
Paista pannukakkua kunnes se on hyvän näköistä.
Tarjoile hillon, sokerin tms. kera. Itse tykkään että pannari kuulu syödä omenahillon kanssa - sekin taitaa olla joku lapsuuteen kuulunut tapa :o)




1 kommentti:

  1. Aivan loistava resepti:-) Jatkossa meidän perheessä pannukakku tehdään tämän ohjeen mukaan. Ja vielä tosi nopeakin tehdä, kun taikinaa ei tarvinnut turvottaa.

    VastaaPoista