perjantai 16. marraskuuta 2012

Lohileivät

Lohileivät on mun mielestä parasta perjantain töistä kotiintulo -ruokaa. Valmistuu nopeasti ja on ihanaa, sopivan täyttävää herkkua. Ja vähän parempaa viikonlopun avaukseen.
Leivät kruunaa marinoitunut punasipuli, joka valmistetaan ensin.

punasipulia
öljyä/voita
balsamiviinietikkaa (yhteen sipuliin ehkä 1 rkl)
hunajaa (yhteen sipuliin ehkä 1 rkl)
suolaa
ruisleipää
Philadelphia tuorejuustoa tai voita/margriinia maun mukaan
jääsalaattia
kylmäsavulohta

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi ja paista öljyssä/voissa muutama minuutti.
Kun sipulit alkavat pehmenemään lisää joukkoon suola, loraus balsamiviinietikkaa ja hunajaa.
 
 
 
Voitele leipäsiivu Philadelphia-tuorejuustolla tai voilla/margariinilla, päälle rapeaa jääsalaattia, ohuita siivuja kylmäsavulohta sekä sipulihöystöä.
 
 
 
  
 
Helppo ja herkullinen leipä. Ruisleipänä voi käyttää omaa suosikkiaan, itse käytän omaa leipää.
Sopii varmasti myös juhliin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti