sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Taikapannari

Taikapannari on viime aikoina jonkin verran blogeissa pyörinyt ihmetyksen aihe. Pitihän sitä sitten itsekin päästä kokeilemaan.
Tämän pannarin juju on tuossa kerroksellisuudessa. Kolme kerrosta, joista keskimmäinen on vähän kuin vaniljakastiketta. Ihme ja kumma itsekin sain kerrokset syntymään vaikka kyllä uunista vuuan ulos ottaessani itsekseni totesin, että nyt taisi tulla kyllä pannukakku sanan varsinaisessa merkityksessä.


Ohje on Lunni Leipoo blogista eli täältä.
Sen verran voisin varotella, että tämä pannari on perinteisiin pannareihin verrattuna aika paljon makeampaa eikä kaipaa yhtään hilloa seurakseen. Tuoreet tai pakastetut marjat toimivat kyllä varmsti. Pannarin voisi kokeilla myös ilman tomusokerihuntua, joka varmasti jonkin verran makeutta vähentäisi.

115 g voita tai margariinia
5 dl kevytmaitoa
4 kpl kananmunaa
2,5 dl tomusokeria
1/4 tl omenaviinietikkaa
115 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
pinnalle: tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 20x20 cm vuoka.
Sulata voi/margariini kattilassa ja lisää voisulan sekaan maito. Anna hieman jäähtyä.
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatakaa toisessa kulhossa olevat valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon omenaviinietikka.
Lisää hieman jäähtynyt voi-maitosula keltuaisvaahdon joukkoon. Taikina on todella vetistä, joten sekoita käsin. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri. Siivilöi sekaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele lopuksi taikinaan valkuaisvaahto. Valkuaisvaahto ei aluksi tunnu sekoittuvan taikinaan, mutta kärsivällisillä ja hellävaraisilla liikkeillä se onnistuu.
Hankkiudu eroon isommista möykyistä, pieniä kokkareita taikinaan saa jäädä.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45min-1 tunnin ajan.
Kypsynyt leivonnainen on pinnalta ruskea, hieman ryppyinen ja vuokaa heilutettaessa taikina hyllyy enää vähän.
Anna jäähtyä kunnolla. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria (alkuperäisen ohjeen mukaisesti "reilusti").








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti