sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Herkullinen raparperipiirakka

Raparperi sopii niin hyvin alku kesään ja Juhannukseen kun kotimaisia mansikoitakaan ei vielä ole oikein saatavilla.
Juhannusvieraamme saivat Spinny -pullien lisäksi maistettavakseen tätä ihanan pehmeän makuista raparperipiirakkaa, jonka tein 20cm irtopohja vuoassa, vinkin sain täältä. Tätä teen ehdottomasti uudelleen ja kokeilen myöhemmin myös esim. puolukoilla alkuperäisen Lämmöllä tehtyä -blogin tapaan piirakkavuoassa.


Murotaikinapohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
200g turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
n. 5 dl raparperikuutioita

Vahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä raparperit vuoan pohjalle.
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi ja kaada raparperien päälle.
Mikäli olet levittänyt pohjataikinaa reunoilla ihan ylös asti eikä täytettä riitä niin ylös, painele reunoja alaspäin täytteen pinnan tasoon asti.
Paista uunin alaosassa n. 40 min.
Itse kokeilen ensi kerralla vähän lyhyempää paistoaikaa, nyt pohja on ehkä nippa nappa liian well done.

Nam, hyvää oli!


 

1 kommentti:

  1. Mun silmääni viehättävät kovasti tällaiset korkeat kakkumaiset viritykset! Tämän ohjeen maun olen testannutkin ja namiksi havainnut!

    VastaaPoista