sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Rahkarievä

Eri blogeissa surffaillessa törmäsin tähän pehmeään ihanuuteen täällä.
Taikina oli melkoisen joka paikkaan tarttuvaa, mutta lopputulos palkitsee. Itse pidän kovasti leivistä, joissa on jotain muutakin kuin vehnäjauhoja ja tässä ohjeessa ohrajauhot tuo mukavasti makua.


Ohjeesta tulee 4 rievää.

5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5-2 tl suolaa
1 rkl siirappia
250 g maitorahkaa
5 dl ohrajauhoja
6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen.
Lisää nesteeseen maitorahka ja jauhot.
Vaivaa taikinaksi ja anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois.
Jaa taikina neljään yhtä suureen palaan.
Pyöritä palat palloiksi ja painele niistä pellille neljä pyöreää, ohutta leipää (2 kpl per pelti).
Anna kohota hyvin leivinliinan alla.
Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteisessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.





Vaalea leipä on aina parasta tuoreena. Itselläni on vähän kumma tapa, että seuraavana päivänä ei vaaleaa leipää oikein enää voi syödä "se kun on jo vanhaa". Näidenkin leipien kohdalla tein niin, että laitoin kolme leipää puoliksi ja pakastuspusseihin heti kun leivät olivat jäähtyneitä. Sieltä sitten tuo puolikas on hyvä kerta annos kahdelle sulatettavasksi.




1 kommentti:

  1. Jännää, minä en taas ollenkaan pidä tuoreesta leivästä sen sisältämän kosteuden takia, vaan mieluummin syön jo vähän kuivahtanutta leipää.

    VastaaPoista