tiistai 16. lokakuuta 2012

Rakuunan ja porkkanoiden ihana liitto

Rakuuna jos mikä sopii porkkanoiden kanssa kimppaan.
Tässä super helppo lisäkkeen ohje.

porkkanoita, määrä syöjien ja maun mukaan
pieni sipuli tai osa esim. kastikkeeseen tulevasta sipulista (ilman sipuliakin toimii)
vettä sen verran että porkkanat peittyvät
rakuunaa
suolaa
voita tai margariinia

Kuori ja pilko porkkanat - kuvassa vähän arkisemmin "kolikon" muodossa, vinoon viilletyt ovat vähän juhlallisempia :o)
Lisää sipuli ja vettä siten että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
Lisää "hyppysellinen" suolaa ja "pari hyppysellistä" rakuunaa. Näissä määrät asettuvat maun mukaan. Itse laitan aika paljon rakuunaa kun tykkään sen mausta. Rakuunan voi lisätä myös ihan lopussa, itsellä on ollut tapana lisätä heti alkuun niin koko keittiöön leviää huumaava tuoksu. Jos käytät tuoretta rakuunaa, lisää se vasta lopussa.
Keitä porkkanat kannen alla lähes kypsiksi, jääden hieman napakoiksi (n. 20 min).
Kaada ylimääräinen vesi pois.
Lisää nokare, pari voita ja anna sulaa. Pyöräytä porkkanoita varovasti niin että voi sekoittuu kauttaaltaan porkkanoihin.
Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti