Rakkaamme Singaporesta olivat tänäkin kesänä lomalla Suomessa ja tämä kermavaahdolla ja suklaakiehkuroilla kuorrutettu kääretorttu oli sitruunan makuisten blondien mutakakkusten seurana kahvipöydässä.
Olin jo jokin tovi sitten ostanut näitä ihania suklaakiehkuroita Tampereelta Tallipihan suklaapuodista. Suosittelen muuten käymään, Tallipihalla on ihana kahvila, sisustus- ym. kauppoja ja uh, tuo suklaapuoti, jonne meinaa vaan jäädä pyörimään ja ihastelemaan kaikkea herkkua....
Kääretortun suklaatorttupohja on tehty koulun seiska luokan köksän kirjani ohjeella, joka on tässä:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Mittaa vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe pieneen astiaan.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jauhoseos siivilää käyttäen. Kääntele jauhot varovasti vaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista n. 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria.
Irrota paistopaperi.
Levitä täyte ja kääri rullalle.
Itse käytin täytteenä ohuelti appelsiinihilloa (että ei tulisi liian makeaa), jonka päällä on kerros kermavaahtoa.
Sulkaan makuinen pohja ja appelsiinitäyte kieltämättä kyllä on hyvä yhdistelmä.
Torttu on kuorrutettu kermavaahdolla ja koristeltu suklaakiehkuroilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti