lauantai 19. syyskuuta 2015

Kermavaahdon korvaava kuuma marenki

Itselläni tulee tuon tuosta tarve tehdä maidoton täytekakku. Noh, maidottomat kerman korvikkeet kyllä maistuvat hieman "oudolta" ja olen bongannut Pullahiiren blogista tämän kuuma marengin ohjeen, joka minulla on ahkerassa käytössä.
Massaa pystyy esim. pursottamaan kermavaahdon tapaan.

Kuuma marenki:
2 valkuaista (L-koko)
160g sokeria
0,5dl vettä

Riko valkuaiset kulhoon ja mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna sokeriliemi 116 asteiseksi kannen alla. Vatkaa samalla valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Mikäli haluat värillisen vaahdon, lisää pastaväriä.
Käytä kermavaahdon tapaan, levitä esim. veitsellä tai pursota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti