sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Gluteeniton "tiikeri"muffinsi

Lauantaisen jääkiekko-ottelun jälkeen saatiin eräs nuori herra yökylään. Tämä tarkoitti myös sitä, että meikäläisen on kunnostauduttava herkkuleivonnan saralla. Kyseinen herrasmies nimittäin arvostaa leipomisia suuresti.


Löysin netistä gluteenittomien muffinsien reseptin, josta jätin mustikat pois ja tein kauramaidolla maidottomat.
Itsellä tuli laitettua vähän liian isoon osaan kaakaojauhetta ja siten näistä tuli suklaa-sydän-muffinsseja, tiikerin raidoista ei tietoakaan :o)
Oikein hyviä olivat kuitenkin.


  • 125 g margariinia (tai voita)
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl (kaura)maitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
    Sekoita kulhossa margariini ja sokerit kuohkeaksi.
    Lisää kananmunat yksi kerrallaan, välillä kunnolla sekoittaen.
    Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.
    Lisää jauhot ja maito taikinaan vuorotellen.
    Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe.
    Lusikoi muffinivuokien pohjalle vaaleaa taikinaa. Sen jälkeen kaakaotaikina ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa päälle.
    Pistele haarukalla, jotta saat raitoja.
    Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
    Tarkista kypsyys tikulla.







    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti