lauantai 3. tammikuuta 2015

Gluteeniton kakkupohja

Olen aivan hulluna kakkupohjana käytettävään sienikakun ohjeeseen. Kakkupohjasta tulee ihanan kuohkea ja helposti leikattava ja käsiteltävä.
Kokeilin tehdä samaisen gluteenitonta jauhoseosta käyttäen ja kakkupohja onnistui oikein hyvin. Ihan samanlaista leikattavuutta ei ole, mutta ihanan pehmoinen ja hyvän makuinen kakkupohjasta tuli.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
 2,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi samalla kiehuvaksi.
Valuta vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon.
Jatka vatkaamista muutama minuutti.
Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet taikinaan varovasti vatkaimen hitaalla kierrolla tai nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomalla korppujauhotetulla jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (24-26cm).
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kakun pinta on kullanruskea ja kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Tarkista kypsyys vielä tikulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti