lauantai 10. syyskuuta 2016

Ihan parasta peltileipää

Tykkään tehdä itse leipää ja sämpylöitä. Vaaleassa leivässä on itse tehtynä usein jonkin verran hiivan makua, joka minua sitten alkaa tökkimään. Tämä leipäohje on ihan sikahelppo ja mikä parasta, hiivan makua ei ole lainkaan. Leipää kannattaa varioida eri jauhoilla (pidä jauhojen yhteensä määrä about samana) ja lisäämällä siemeniä/pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä/marjoja.



5 dl lämmintä vettä (n. 42 astetta)
0,5 dl ruokaöljyä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen suola, sokeri, öljy ja hiiva.
Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperille uunipellille tasaisesti noin 30cm x 30cm kokoiseksi levyksi.
Taputtele jauhoja päälle. Jos haluat varioida niin tässä vaiheessa kannattaa laittaa pintaan esim. leseitä, unikonsiemeniä tms. Leikkaa taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
Paista 225 asteessa uuninkeskitasolla noin 20 minuuttia.
Irrota palat toisistaan, halkaise ja nauti.






1 kommentti: