lauantai 6. kesäkuuta 2015

Mini-pavlova leivokset

Pavlova on ihana makea herkku, joka kerta kaikkiaan sulaa suuhun.


Marenkipohjia voi tehdä etukäteen, ne säilyvät täydellisiä ja rapeina esim. ilmatiiviissä rasiassa useampia päiviä.

Marenkipohjat valmistat näin:

3 kanananmunan valkuaista
3 dl sokeria
2 tl sitruunamehua

Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja lisää 1 dl sokeria. Sekoita ja lisää sitruunamehu.
Vaahdota 3 minuuttia.
Jatka vatkaamista ja lisää loppu sokeri pienissä erissä.
Vaahdota vielä 5 minuuttia kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.

Pursota leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia "kiekkoja".
Kuivata marenkeja 80 asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.





Pavloviin lisätään kermavaahtoa ja marjoja/hedelmiä. Lisäksi päälle voi vielä lisätä sulatettua suklaata tai kinuskia ohuena nauhana.
Itse kokeilin maitosuklaalla etukäteen, mutta ylioppilasjuhliin päädyimme käyttämään vain mansikoita ja mustikoita.








1 kommentti:

  1. Pavlovat ovat kyllä kerrassaan ihania!

    Miia

    VastaaPoista