keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Lime-valkosuklaablondiet

No johan herkun lykkäs! Nyt täytyy kyllä todeta, että on yksinkertaisesti tehtävissä aivan ihana leivonnainen. Vähän makea, mutta ei kuitenkaan niin makea kuin ennakoin, lime tuo mukavaa raikkautta. Leivonnainen jätetään vähän sisältä pehmeäksi, ei varmasti pilalle mene vaikka kypsemmäksikin paistaa, se on silloin kuivakakkumainen, missä on kuitenkin maku kohdallaan.


Ohje on täältä.
Olen tätä herkkua nyt tehnyt jo kaksi kertaa. Ensimmäinen ja varsinainen kokeilu oli tuliaisiksi kun menin kyläilemään ihanan ystäväni luokse. Siitä leikkasin reunat pois, jotta tuliaisina on ne kauniimmat palat. Reunat vein töihin, missä paloista meinasi ihan kisa tulla kun ei kaikille halukkaille riittänyt.
Toisen leipomuksen tein kummipoikani syntymäpäiville Taikaviitta -kakun lisäksi. Näiden, synttäreillä tarjolla olleiden palojen päälle siivilöin tomusokeria ja kylläpä heilahti pienellä juhlaviksi paloiksi.
Nämä ovat mielestäni hyviä tarjottavia esim. valmistujaisissa tai rippijuhlissa. Palat voi leikata pienehköiksi neliöiksi (suupalat) ja koristella tomusokerilla.

175 g voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 kpl limen raastettua kuorta
1 rkl limen mehua
300 g vehnäjauhoja (reilut 4,5dl)
1 tl leivinjauhetta
120 g valkosuklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi/margariini sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 min).
Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Pese lime ja kuivaa, raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Purista mehu ja sekoita se vaahtoon.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
Rouhi valkosuklaa.
Sekoita jauhot vaahdon joukkoon ja lisää valkosuklaa sekoituksen loppu vaiheilla.
Lopeta sekoittaminen juuri kun aineet ovat yhdistyneet.
Vuoraa n. 20x20 cm (tai hieman suurempi) neliövuoka leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti vuokaan.
Paista uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia. Suuremman vuoan kanssa lyhyempi paistoaika ja pienemmän vuoan kanssa pidempi paistoaika. Itselläni oli juurikin tuo 20x20 cm vuoka eli melko paksu levy, jota paistoin n. 40 min.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti