sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suklaa-kookoskakku

Kun tämän kakun ohje suurin piirtein vuosi sitten julkaistiin K-RuokaPirkassa (kuva kannessa 02/2013 lehdessä), eräs työkavereistani huokaisi, että tämän kun joskus tekisit meille. Pistettiin toive muistiin ja nyt se vihdoin tuli toteutettua.
Sopivasti lyhyen talven ensilumikin satoi juuri tuona viikonloppuna, jolloin maanantaiksi kakun töihin synttäriviemisinä tein. Tätä voisi kookoshunnutettuna kutsua myös ensilumi -kakuksi.


Ohje siis on Pirkan ja kakku erittäin helppo tehdä. Pohja on mehevän suklainen.

pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 prk (250g) maitorahkaa
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa

täyte
1 tlk (425g) mangoviipaleita
1 prk (2dl) kuohu- tai vispikermaa
2 prk (2x200g) sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

kostutukseen
laimennettua appelsiinimehua (ei alkuperäisessä ohjeessa)

reunoille
1 prk (2dl) kuohu- tai vispikermaa
kookoshiutaleita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (alkuper. ohjeessa korppujauhon sijaan käytetty kookoshiutaleita).
Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Sulata rasva ja jäähdytä sitä hieman.
Sekoita jauhoseokseen rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, paksuksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Leikkaa kakku 3 osaan.
Valuta mangot ja soseuta ne haarukalla.
Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon sitruunarahkat. Mausta sokerilla ja maista. Lisää halutessasi ja tarpeen vaatiessa sokeria.

Käytä kakun kostutukseen laimennettua appelsiini- tms. mehua. Tuota ei alkuperäisessä ohjeessa ole, sen mukaan mangososeen kosteus riittää. Mielestäni pohja kuitenkin on sen verran tiukkaa tavaraa, että kostutus ei ole pahasta ja varsinkin kun päällimmäiseksi ei mangoa enää tulekaan, siihen siis vähintään suosittelen kostutusta.

Levitä puolet mangososeesta ja 1/3 rahka-kermaseosta pohjan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita. Täytä samoin seuraava väli.
Kakun päälle tulee vielä kerros sitruuna-kermaseosta.
Vatkaa lisäksi 1 prk kermaa vaahdoksi ja levitä se kakun reunoille ja lisää tarvittaessa pinnalle.
Ripottele päälle ja reunoille kookoshiutaleita.
Anna kakun mehevöityä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään yön yli.




Meillä töissä on muutama henkilö, jotka eivät oikein kookoksesta välitä - itse asiassa aika varovasti palat ottivat. Jokainen näistä kuitenkin maistettuaan totesi, että kookos sopii tähän eikä ole yhtään epämiellyttävää tai häiritsevää.
Eli vaikka kookos ei suurinta herkkuasi olisikaan, tämä kakku maistuu kyllä!

1 kommentti:

  1. Ohjeessa lukee rasva mutta pohja-aineksissa ei lue kuinka paljon.

    VastaaPoista