sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Nalle-prinsessa kakku

6 vuotta täyttävä neitokainen ilmoitti jo aikoja sitten, että haluaa synttäreilleen nalle-kakun. Keväällä tein pikkuveljelle vastaavan (löytyy täältä), vähän piti nyt nallea parannella ja tehdä siitä vielä prinsessa.

Tässä etukäteen tehdyistä koristeista muutama kuva.

 

 
 
 
Kakkuna on aiemminkin käytetty porkkanakakku. Yhdessä välissä mangotäyte ja toisessa välissä sokeroituja mansikoita+suklaarouheinen vaniljavaahto. Kuorrutteena kuumamarenki. Päällä vielä pala kaulittua valkoista sokerimassaa, mihin sitten koristeet ja kynttilän sai hyvin kiinnitettyä.
 


 



 

 
Onnittelut vielä jo niin isoksi kasvaneelle prinsessalle!




6 kommenttia:

  1. Söpö kakku!
    Kerroppa, mitä on kuumamarenki?
    T: jauhopeukalo keskellä kämmentä :)

    VastaaPoista
  2. Kuumamarenki on loistava vaihtoehto kermalle, sopii erityisesti maitoallergisille kun pitää jotain korvaavaa täytekakun kuorrutetta miettiä. Kuumamarengin voi levittää lastalla tai pursottaa, aivan kuten kermavaahdon.
    Ohje löytyy aikaisemmasta nalle-kakku -reseptistäni, mutta lisäänpä vielä tähän.

    2 valkuaista (L-koko)
    160g sokeria
    0,5dl vettä

    Riko valkuaiset kulhoon ja mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna sokeriliemi 116 asteiseksi kannen alla. Vatkaa samalla valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Mikäli haluat värillisen vaahdon, lisää pastaväriä.

    VastaaPoista
  3. Täällähän on vaikka mitä! Olen vähän julmistunut, että minulle kerrottiin blogista vasta nyt, täähän on ollut jo vaikka kuinka kauan (puhinaajupinaa!).

    Ihania juttuja ja tosi hienoja kakkukoristeita! Mä tulen sun luo treenaamaan noita!

    Ihana blogi ja valtavan hyvä kanava jakaa ideoita kavereille. En tiedä tulisko muuten vinkattuakaan, että teinpä ihanaa minestronekeittoa tms.

    =)

    VastaaPoista
  4. Sorry muru! Viime päiviin asti tietoa ei juuri perhettä lukuun ottamatta ole ollutkaan. Yritän edelleen hahmottaa mitä tämä blogin tekeminen on, jotta anti pysyisi edes jollain tapaa laadukkaana. Nyt sitten olen tullut sähköuunini luukusta ulos ja vinkannut osoitetta laajemmin vaikkakin vähän mietityttää kiinnostaako nämä mun tekeleet ketään. Mutta se pääasiahan on saada itselle sähköinen arkisto hyviksi koetuista resepteistä.

    Joo, tuu vaan! Taikinaterapiaa! Leivotaan kimpassa ja treenataan sokerimassasta koristeita.

    VastaaPoista
  5. Ihana kakku! Mahto olla prinsessa mielissään kakun saatuaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan oli! Nalle-kakkua oli niin pitkään toivonutkin.

      Poista